Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2019 12:46:00

Že prý u nás nejsou nelegální migranti? Nenechte se bulíkovat!

Že prý u nás nejsou nelegální migranti? Nenechte se bulíkovat!

V Bruselu jen zaměnili slovíčko „přerozdělování“ za „přesídlování“. Statistika je mocná čarodějka. Naše vláda ke všemu mlčí.

 Jsou zde, v Česku, nějací nelegální imigranti? Otázka, která se používá jako klacek na názorové oponenty už několik let, aniž by většinou tazatele zajímala skutečná a pravdivá odpověď. Je jich zde jenom pár, jak neustále opakují představitelé desítek promigračních neziskových organizací napojených na veřejné rozpočty?

Projít si noční Václavák

Mimochodem, velmi často se v této souvislosti opakuje (bez udání zdroje) údaj, že za uplynulý rok přišlo do Česka pouze dvanáct ilegálních migrantů. To je zhruba tak objem jedné „posádky“ kufru dodávky či kamionu, které jsou zde v poslední době zachyceny cca jednou týdně…Takže, kdybychom tato tvrzení brali vážně, lze konstatovat, že v Česku máme víc neziskových organizací čerpajících veřejné prostředky než je migrantů, kteří zde žádají o azyl…Ostatně, pro realistické nazření situace se stačí občas projít po nočním pražském Václavském náměstí, kde jenom počty „turistů“ z černé Afriky násobně číslovku dvanáct převyšují. I když není vyloučené, že jde o zájezd filatelistů, jelikož jsem při své poslední cestě tudy zblízka viděl, jak si vyměňují „psaníčka“…

Nemusí se už trmácet, letí

A teď trochu vážněji: Přerozdělování migrantů-nelegálů do členských států Evropské unie prostřednictvím trvalých kvót (tzv. Dublin 4) – pouze prozatím – neprošlo. Naši vládci z Bruselu tedy přemýšlejí a postupují jinak. Jak? Zaměnili slovíčko „přerozdělování“ za „přesídlování“. V praxi vše vypadá tak, že migrant-nelegál, zachycený v Řecku, požádá tamtéž o azyl. Je vybaven doklady na základě jím uvedených informací (protože ty své, pravé doklady, někde cestou „ztratil“) a poslán letecky do některé evropské země, už jako legální žadatel o azyl. Odtud je „přesídlen“ někam jinam, ale už se nejedná o nelegálního imigranta, proto také nevstupuje do statistik migrantů-nelegálů. Mají to eurosoudruzi chytře vymyšlené, nelegální imigrace běží v pohodě dál a legalizovaní imigranti jsou „přesídlováni“ po Evropě. A naše vláda s tím nic nedělá, dohromady ani nemůže a řekl bych, že ani nechce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama