Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2019 8:38:00

Učit myslet, ne učit, co si myslet

Učit myslet, ne učit, co si myslet

Komentář na facebookovém profilu k fake news a roli školství

Na Filozofické fakultě v Olomouci jsem studovala zkraje 90. let, které považuji ze dnešní pohledu za nejsvobodnější dekádu naší historie. Tehdy se na univerzitách učilo myslet, dnes se bohužel často učí, co se má myslet. A v tom je opravdu zásadní rozdíl.

Termín "Fake news" se stal v posledních letech nástrojem, který se používá k dehonestaci určitého názorového proudu a už dávno ztratil svůj původní význam. Až příliš často stačí zastávat odlišný názor na fungování EU nebo migraci, abyste byli označeni za šiřitele "Fake news".

V takové atmosféře není úplně nejvhodnější, aby se jakákoli státní vzdělávací instituce stavěla v rámci celospolečenské diskuze na jednu strany barikády. Pomíjím skutečnost, že polepit celou tramvaj stojí nemalé finanční prostředky. Univerzita je přitom placená z peněz daňových poplatníků a jako taková by měla pečlivě zvažovat, za co tyto finance vynakládá...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama