ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.11.2011 18:50:55

Koncentrace na méně témat je potřebná, ale bez flexibility efekt nepřinese

Koncentrace na méně témat je potřebná, ale bez flexibility efekt nepřinese

Polská Poznaň hostí v těchto dnech setkání ministrů zodpovědných za kohezní politiku. Českou delegaci vede první náměstek ministra pro místní rozvoj Daniel Braun.

Polská Poznaň hostí v těchto dnech setkání ministrů zodpovědných za kohezní politiku. Českou delegaci vede první náměstek ministra pro místní rozvoj Daniel Braun, který zdůraznil připravenost Česka k vedení konstruktivní diskuse, jenž přinese nejen zefektivnění, ale i zjednodušení procesů. V tomto ohledu nabídl platformu V4, které ČR v těchto měsících předsedá.

Česko podle Brauna souhlasí s tím, že budoucí kohezní politika bude přispívat k plnění cílů Strategie Evropa 2020 prostřednictvím 11 tematických cílů. „Nejsme si však jisti, zda návrh Evropské komise v podobě předem daných podílů na jednotlivé fondy či oblasti je správnou cestou. Vzhledem k různosti regionů EU budou strukturální fondy efektivní, pouze pokud budou intervence založeny na skutečných potřebách a dialogu aktérů,“ uvedl Daniel Braun.
 
„Stejně tak máme pochybnosti o přelévání již jednou alokovaných prostředků, tedy takzvaném 'ring-fencingu', v celkové výši 10 miliard EUR z Fondu soudržnosti do nově navrhovaného Nástroje k propojení Evropy. To nepovažujeme za zcela systémové a troufnu si říci, že s tímto názorem rozhodně nejsme mezi členskými státy ojedinělí. V první den ministerské schůzky zazněla podpora tomuto názoru dokonce i ze strany zástupců Evropského parlamentu,“ pokračoval Daniel Braun. Jako problematickou Česko vnímá úpravu způsobilosti DPH, která je striktnější než v současném období. Takové zpřísnění může především u obcí negativně ovlivnit schopnost spolufinancovat potřebné projekty.
 
V závěru svého projevu pak Daniel Braun apeloval na komplexní přístup ke změnám, který nesmí vynechat žádnou ze zúčastněných stran. „Přestože se Evropská komise ve svých návrzích inspirovala zjednodušením především pro příjemce, nelze opomíjet rovněž nutnost i nadále snižovat zátěž kladenou na administrátory programů,“ uzavřel Daniel Braun.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama