Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2019 16:05:00

Není možné, aby premiér dělal ze státu a daňových poplatníků blbce

Není možné, aby premiér dělal ze státu a daňových poplatníků blbce

Komentář na facebookovém profilu ke kauze daňových úniků na Čapím hnízdě

 Někdy na jaře 2017 jsem s Andrejem Babišem mluvil mezi čtyřma očima a ptal jsem se ho, zda mu přijde normální a fér, že on sám využil díry v zákoně a přes korunové dluhopisy si snížil daň z příjmu, jestli mu to přijde fér, když dělá ministra financí a chce po lidech, podnikatelích a firmách, aby platili daně a odváděli co nejvíce do státního rozpočtu. Řekl jsem mu tehdy, že si myslím, že by bylo fér a chlapské, kdyby podal opravné daňové přiznání a tu neodvedenou “ušetřenou” daň doplatil...

Tehdy se na mě dost naštval, co si to dovoluji mu říkat. Řekl mi, že tomu nerozumím a že daňová optimalizace se učí na ekonomických školách a dělá ji každý správný podnikatel a že tomu nemohu vůbec rozumět.

V kontextu těchto informací už tomu rozumím, ne každý podnikatel má za sebou ministerstvo financí a finanční správu.

V září ve sněmovně budu interpelovat jak premiéra, tak ministryni financí v této záležitosti. Zákony i ty daňové platí pro všechny a není možné, aby premiér dělat z tohoto státu a ostatních daňových poplatníků blbce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama