Jiří Hráček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2019 0:51:24

Útoky na pomník Ivana Stěpanoviče Koněva

Útoky na pomník Ivana Stěpanoviče Koněva

Nenávistné útoky namířené na pomník maršála Koněva, který osvobodil Prahu a symbolizuje památku obětí vojáků Rudé armády, kteří osvobodili velkou část Československa, potvrzují, že snahy o přepisování historie 2. světové války jsou stále aktuální.

To, co se v poslední době děje za šílenou hysterii kolem pomníku Ivana Stěpanoviče Koněva v Praze je naprosto neuvěřitelné. Všichni ti pomatení aktivisté usilující o přepisování historie by si měli uvědomit, že nebýt hrdinství vojáků Rudé armády dnes bychom tady nebyli, protože na území bývalého Československa by se pravděpodobně mluvilo německy a většina našich lidí by byla buď poněmčena, vyhlazena nebo přesunuta na východ.

Spojovat dohromady zásluhy maršála Koněva z doby války s tím, co dělal potom, nemá žádnou logiku. Mimochodem události z Maďarska jsou dnes vykládány naprosto účelově. Ve skutečnosti tam došlo k regulérnímu pokusu o pravicový převrat a k vlně násilí proti levici včetně zabíjení nejen komunistů. Rudá armáda zde pod jeho vedením jednoduše musela zasáhnout, aby zabránila dalšímu krveprolití.

Co se týká výstavby Berlínské zdi je potřeba si naplno uvědomit, že probíhala vyhrocená Studená válka mezi západem a východem a tento krok byl jen její nedílnou součástí. No a Němci by měli být vůbec rádi, že vítězné mocnosti po 2. světové válce dovolili obnovení Německa. Původně toto území mělo být rozděleno do čtyř okupačních zón mezi USA, SSSR, Anglii a Francii a podle mě by bylo lepší, kdyby to tak zůstalo dodnes.

Vandalské a nenávistné útoky na tento pomník jen dokazují ubohost velké části Pražské pravice v čele se starostou Prahy 6 za TOP 09, který dokonce prohlásil, že by tento pomník mohl skončit ve sběru. Tato hysterická kampaň namířená primárně proti úloze Rudé armády při osvobozování Československa od nacismu je doslova šílená, protože na našem území tenkrát padlo přes 140 tisíc sovětských vojáků a pošlapávat podobně jejich památku je dost odporné.

PS: Opravdu teď budeme umisťovat vysvětlující tabulky ke všem pomníkům a historickým objektům, které by pro někoho mohly být kontroverzní? Například u sochy svatého Václava by mohlo být na tabulace napsáno, že prováděl nevhodnou zahraniční politiku, protože se dobrovolně podřizoval našim západním sousedům a to vedlo k jeho předčasné smrti. A podobně by se dalo pokračovat po celé republice. Nepřipadá vám to absurdní?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama