Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2019 10:24:54

Amerika, země snů a demokracie

Amerika, země snů a demokracie

Američtí investoři pronikají do celého světa.

Američtí investoři pronikají do celého světa. Zaujala je i společnost KIWI.com, což je internetový vyhledávač a samozřejmě prodejce letenek, který sídlí v krajském městě Brně. Dosud byli klienti s jeho službami velmi spokojení. Člověk by myslel, že vstupem amerického investora, který získal většinový podíl v KIWI se zlepší a rozšíří služby této společnosti. Opak je však pravdou. Člověk míní a Amerika mění. Naši američtí ,,přátelé“ se zřejmě bojí emigrace svých klientů na Kubu a tak z nabídky této společnosti zmizela např. Havana. Letadla tam prostě nedoletí. Prý nedokážou najít cestu. Sděluje nám dnes tento Amerikou řízený vyhledávač. Je to úsměvné. Stačil by atlas žáka základní školy a americkým ,,odborníkům“ by dokázal poradit.

Lidé jsou zvědaví, proč se služby společnosti zhoršily. A tak se prostřednictvím internetu zeptali. Odpovědi přistály v počítačích s poněkud chabou argumentací. Dověděli se, že po vstupu amerického finančního partnera byla Kuba z nabídky vyhledávače KIWI.com odstraněna. Otázka zní, co je občanům, kteří mají zájem o zajištění letenek prostřednictvím této společnosti do sporů Ameriky a jejich nesmyslných embarg proti Kubě. Trumpova exekutiva se snaží Kubu opět diskriminovat. Pánové patrně ztratili rozum a chtějí tak pokračovat v obchodním embargu, které proti Kubě vedou již od 60. let. Překrásná Kuba však o své návštěvníky rozhodně nepřijde, počet turistů naopak vzrůstá. Jsou i jiné společnosti, které rády letenky zajistí. Tato americká aktivita vůči samostatnému státu, kdy používají i nátlak finančního světa je dalším obrázkem, jak funguje americká ,,demokracie“. Všichni jistě vnímáme kolik zbytečných válečných konfliktů Amerika svým zasahováním do suverenity některých zemí rozpoutala. Dosud však nepoužívala v rámci obchodních vztahů takovouto špinavou hru. Jak je vidět pro dnešní Ameriku, která se honosí tím, že se sama deklaruje jako představitel moderní demokratické doby není žádný způsob nátlaku zapovězen. Co nato říct. Takovýto způsob jednání velmoci, která si osobuje právo řídit názorově celý svět zaslouží jen jedno, hluboké opovržení a odsouzení této malosti v jejím přístupu ke Kubě. Víra v zlepšení stávající situace, tak zcela mizí pod vlivem podivné Trumpovi diplomacie.

Zbývá konstatovat, že americký vliv na Českou republiku doufáme nikdy nedosáhne takovéhoto stavu. Jedním z momentů, který je třeba stále zdůrazňovat je vzrůstající agresivita amerických hochů.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama