Ondřej Profant

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2019 17:21:00

Prosazujeme elektronické potvrzení o studiu

Prosazujeme elektronické potvrzení o studiu

Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj v čele s Ivanem Bartošem dnes schválil usnesení požadující po Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy ČR prioritní zavedení digitálních potvrzení o studiu pro vysokoškolské studenty.

Návrh inicioval pirátský poslanec a předseda Podvýboru pro eGovernment Ondřej Profant v souvislosti s projednáváním zákona o právu na digitální služby. Na základě usnesení má ministerstvo školství nejpozději do dvou let poskytnout studentům službu vydávání potvrzení o studiu online.

„Je to reakce na dlouholetou situaci, kdy studenti nemají jinou možnost než žádat o potvrzení fyzicky na své škole. Začátek školního roku je spojen s celou řadou administrativních úkonů a je na místě, aby si studenti mohli potvrzení obstarat během pár kliknutí online. Nevidím důvod, proč by měli trávit čas ve frontách na studijním oddělení, když to jde vyřešit elegantněji,” uvádí Profant. Za digitální potvrzení o studiu dlouhodobě bojuje organizace Youth Speak Up!, která sdružuje mládežnické organizace politických stran a jejíž jsou Piráti součástí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama