Mgr. Ivan Adamec

  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2019 19:43:00

Otevřeli jsme volnočasové centrum za 197 milionů

Otevřeli jsme volnočasové centrum za 197 milionů

Středisko volného času Trutnov se dočkalo nového zázemí. Město nechalo zrekonstruovat areál Na Nivách, který teď bude sloužit více jak 60 zájmovým kroužkům a nejen jim. Investiční akce radnici vyšla na 197 milionů korun.

Dlouho očekávaný moment nadešel. V pátek 6. září otevřeli v Trutnově multifunkční volnočasové centrum. Středisko volného času Trutnov se nachází v zrekonstruovaném areálu Na Nivách. „Jde o významné rozšíření nabídky trávení volného času pro naše občany. Rozhodně se tak výrazně zvýší kvalita života ve městě. Přeji si, aby naplnilo představy jak vedení střediska, tak naše, když jsme se před několika lety rozhodli do tak důležité investiční akce jít,“ říká Ivan Adamec starosta města Trutnov.

Rekonstrukce a dostavba SVČ byla zahájena v listopadu 2017. Autorkou projektové studie je Ing. arch. Martina Rosová. Na základě studie pak byla firmou JIKA-CZ, s. r. o., zpracována projektová dokumentace. Ve výběrovém řízení na provedení stavebních prací uspěla firma BAK stavební společnost, a. s. Po roce a půl, tedy letos v květnu, proběhla kolaudace stavby. Město za rekonstrukci zaplatilo 197 milionů korun. „Firmě se i přes vícepráce podařilo dodržet stanovený rozpočet. Veškeré náklady na tento unikátní projekt jsme pokryli z vlastních zdrojů,“ dodává trutnovský starosta.

Celá stavba obsahuje 24 stavebních objektů, např. dětské hřiště, dobrodružné hřiště, venkovní lanový park či multifunkční hřiště. V prostoru hlavní budovy je umístěno zázemí pro jednotlivé zájmové skupiny, např. taneční sál, divadelní sál, keramická dílna, je zde také malá kavárna, tělocvična či lezecké centrum.

„Areál bude sloužit široké veřejnosti. Na své si přijdou jak děti, jež dochází do našich zájmových kroužků, kterých máme v nabídce více než 60, tak i dospělí,“ říká Josef Khol, ředitel SVČ Trutnov. Více informací o provozní době areálu, nabídce služeb a podmínkách pronájmů prostor lze nalézt ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama