RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2019 14:09:00

UK obchod, s kým a jak…

UK obchod, s kým a jak…

Komentář na facebookovém profilu k zahraničnímu obchodu Velké Británie po brexitu

 Tým Boris Johnson, protlačující možnost Brexitu bez dohody, stejně jako mnozí další prominentní zastánci odchodu z UK, si nedělají trable s fakty.

Tady jsou data o struktuře „zahraničního“ obchodu UK.

Z dat lze odtušit, jak moc pomůže UK obchodní smlouva, kterou presidet Donald J. Trump příteli Johnsonovi slibuje (a kterou, myslím, budou Američani proti Londýnu, který bude ve stresu a bude potřebovat rychlou dohodu, velmi tvrdě vyjednávat). A stejně tak lze tušit, co s tamní ekonomikou udělají cla, která odchod bez dohody přinese (přejdeme na pravidla WTO), posílená o logistické překážky, které by tvrdý Brexit hned vytvořil.

V dojednané dohodě, kterou parlament ve Westminsteru odmítl, by po Brexitu následovalo několikaleté období „beze změn“, během něhož by byla nová dohoda mezi EU a UK vyjednána.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama