Bc. Milan Kroupa

  • ANO 2011
  • Jablonec nad Nisou
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2019 18:29:00

Změna v projektu vytvořila v ulici Budovatelů 13 parkovacích míst

Změna v projektu vytvořila v ulici Budovatelů 13 parkovacích míst

Projekt Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) na prodloužení tramvaje do centra Jablonce nad Nisou prošel změnami. Místo původních pěti parkovacích míst má v ulici Budovatelů vzniknout prostor pro třináct automobilů.

Stalo se tak po jednáních primátora Milana Kroupy se zástupci projekční kanceláře Valbek a DPMLJ. Úpravy v projektu jsou reakcí na odvolání jabloneckých podnikatelů proti stavebnímu povolení na stavbu dešťové kanalizace, kterou město mělo po dvou odkladech zahájit 2. září 2019. „Hned v úterý 3. září jsem se spojil se zástupci DPMLJ a projekční kanceláře Valbek a vysvětlil jsem jim, že se bez těchto změn neobejdeme. V pátek jsem měl upravený návrh na stole,“ říká primátor Milan Kroupa.

Podnikatelé se odvolali proti stavebnímu povolení na stavbu dešťové kanalizace. Dlouhodobě ale veřejně deklarovali, že se obávají hlavně dopadů, které bude mít na jejich podnikatelskou činnost prodloužení tramvaje, které má na stavbu dešťové kanalizace navazovat. Za hlavní problém označovali především úbytek parkovacích míst v ulici Budovatelů v důsledku navrženého řešení tramvajových zastávek.

„Tramvajové zastávky se nám nakonec podařilo vyřešit jinak a počet parkovacích míst jsme zvýšili. Domnívám se tedy, že jsme požadavkům dotčených podnikatelů vyhověli. Teď záleží na nich, jak se k tomu postaví. V ideálním případě mohou odvolání stáhnout, čímž přestanou stavbu dešťové kanalizace, kterou město potřebuje, blokovat,“ uzavírá Kroupa.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama