prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.

  • BPP
  • Hradec Králové
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2019 12:22:00

Město daruje potřebným potraviny z jídelny důchodců

Město daruje potřebným potraviny z jídelny důchodců

Koncem srpna ukončila definitivně svůj provoz městská jídelna důchodců v Šafaříkově ulici. Od minulého týdne ji ale znovuotevřel soukromý zřizovatel.

Zbývající suroviny a potraviny z městské provozovny město daruje do Potravinové banky Hradec Králové. Distribuovány by měly být do azylových domů a dětských domovů v Královéhradeckém kraji. Celkově jsou zde nespotřebované potraviny v celkové hodnotě bezmála 13 tisíc korun.

„Věnovat potraviny k takovýmto účelům je nesporně správným krokem. Do dětských domovů a azylových domů půjdou zejména potraviny nepodléhající rychlé zkáze jako luštěniny, těstoviny nebo koření. O distribuci se postará královéhradecká Potravinová banka, která o zmiňované potraviny projevila zájem,“ sdělil primátor města Alexandr Hrabálek. Potraviny jsou zatím uskladněny v objektu, kde sídlila jídelna důchodců, a po uzavření smlouvy budou přesunuté do Potravinové banky.

Jídelna důchodců k poslednímu srpnu ukončila svůj provoz v důsledku úbytku pracovní síly i klesajícímu zájmu o vydávané obědy. Od minulého pondělí byla jídelna znovu otevřena a je provozována soukromým subjektem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama