Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2019 10:02:52

komentář k FB příspěvku M. Obrtela: „Last minute“ pro Hamáčka...DOMOBRANY

komentář k FB příspěvku M. Obrtela: „Last minute“ pro Hamáčka...DOMOBRANY

Znovu si dovolím zopakovat svůj pohled na věc-jediným vhodným způsobem, jak tento mišmaš vzniklý nečinností volených zástupců lidu řešit,je legislativní institucionalizace/obnova Branného spolku navazující na příslušný dekret prezidenta E. Beneše

Velmi pozorně jsem si přečetl komentář pana M. Obrtela a jeho zdůvodnění vzniku a aktivit Národní domobrany jsou zcela pochopitelné a nemám k nim výhrad. Bohužel stav je takový je - zmínil bývalého ministra Chovance který cosi chtěl a nepodařilo se mu to. Zvláštní pro mne je skutečnost, že k mému návrhu někdy z roku 2014 podrobně diskutovat v Poslanecké sněmovně téma založení Branného spolku se nepřipojil - tedy abych byl spravedlivý - ani on, ani žádný jiný politický subjekt, včetně HnutíANO. Ony totiž PR, proklamativní kecy zdaleka nejsou o skutečném chtění a vůli.

Vzhledem k tomu, že pro ČR, respektive pro politické elity je téma bezpečnosti občanů v podstatě zatěžující otravnou záležitostí, je stav takový jaký je - mimo Národní domobrany tu skutečně živelně vzniká celá řada "domobran" jejichž vůdci se veřejně prezentují zcela nepřípustnými hesly jako např. "vezmeme spravedlnost do vlastních rukou" apod. A tady skutečně vzniká bezpečnostní, opačný problém. Což jistě uzná i pan Obrtel.


Navíc mocenské elity ovládající Evropskou komisi nemají ale vůbec žádný zájem na tom, aby evropské obyvatelstvo, jedno v kterém národním státě, bylo dostatečně vyzbrojeno, vybaveno znalostmi a dovednostmi a bylo schopno se účinně bránit bez toho, než to nějaký politický šašek milostivě dovolí.
Navíc se bohužel vlamujete do politických ambic, která jsou vyjadřována například i čísly provedených rekrutací, náborů či členů Aktivní zálohy - mnozí, pro která tato čísla představují i podstatu jejich kariér si doposud neuvědomili, že ve veřejnosti je a bude naprostá převaha těch občanů, kteří nemají žádný důvod obléci tu nebo onu uniformu - ale jsou to právě oni, kdo - až bude zle - přiloží dobrovolně a bez "kontraktů" ruku k dílu. A kterým zatím bohužel nedošlo (nebo naopak došlo), jaký obrovský potenciál se skrývá nikoliv v několika tisících profesionálních ozbrojenců, ale v národu.

Pan ministr vnitra k této problematice přistupuje po svém, k tomu je vybaven (podle mého názoru přežitým kompetenčním zákonem a ne zcela době odpovídající Ústavou ČR) - má na to tedy "právo"....
Nicméně naše právo, právo občanské veřejnosti je posoudit, co a jak kompetentně v náš prospěch tento občan činí a jednoho již blízkého dne rozhodnout, zda bude či nebude ve své "práci" dále pokračovat v sestavě Sněmovní 4 - týká se ostatně všech členů družstva....

Znovu si dovolím zopakovat svůj pohled na věc - jediným vhodným způsobem jak tento mišmaš vzniklý nečinností volených zástupců lidu řešit, je legislativní institucionalizace/obnova Branného spolku navazující na tradice a příslušný dekret prezidenta E. Beneše.

A samozřejmě již komponovaný jako základní systémový stavební kámen CIVILNÍ OBRANY A OCHRANY ČR a navazující na proklamované ambice zavedení Branné výchovy/Přípravy obyvatel na krizové situace/ do škol jako povinný předmět v rámci vzdělávacího systému ČR.

Vážený pane Obrteli a ostatní členové Národní domobrany, jsem připraven - pokud bude samozřejmě zájem - zorganizovat spolu s Vámi potřebné kulaté stoly, semináře, veřejná slyšení, setkání s veřejností na půdě Parlamentu ČR. K tomu nabízím platformu Národního institutu pro obranu a bezpečnost, z.ú. (https://www.institutobrany.cz/)
Jsem připraven ke spolupráci s panem Obrtelem tak, aby se věci konečně a co možná nejrychleji pohnuly tím správným a POTŘEBNÝM směrem - ve prospěch schopnosti země a jejích občanů efektivně a společně čelit všemu, co bude ohrožovat náš život, zdraví, majetek a NÁŠ ZPŮSOB ŽIVOTA.

S pozdravem B. Chalupa
(https://www.psp.cz/sqw/detail.sqw?id=6199&org=171)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama