Ing. Monika Oborná

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2019 19:49:00

Hraboší kalamita způsobila škody za jednu milirdu korun

Hraboší kalamita způsobila škody za jednu milirdu korun

Komentář na facebookovém profilu k hraboší kalamitě

Na zemědělském výboru jsme řešili HRABOŠÍ KALAMITU byli u toho všichni, kteří mají k přemnoženým hrabošům co říct - zemědělci, myslivci, ochránci přírody, ministerstva a další. Čtyři hodiny jednaní hraboš versus křeček, plno názorů, argumentů a emocí.

Teď pár faktů. Hraboší kalamita je největší za posledních třicet let, dnes jsou škody vyčísleny přes jednu miliardu korun a je postiženo celkem 46 okresů. Za Kraj Vysočina je mapován extrémní výskyt hrabošů v okresu Třebíč. Hraboši spásají mimo obilí a olejnin už také řepu, vojtěšku, kukuřici a další.

  • Zemědělci využili a dodrželi veškerá agrotechnická opatření a správné agrotechnické postupy, jako je například orba.
  • Zemědělci nemají dostatek lidských kapacit, aby na polích aplikovali jed STUTOX II do nor, potřebovali by k tomu armádu lidí, aby aplikace do myších děr byla efektivní.
  • Zemědělci v obavách odmítají dál zasévat svá pole, a riskujeme tím, že neosetá pole budou ohroženy erozí, v době, kdy musíme dbát na zadržování vody v krajině. Riskujeme také zdražení potravin.

Takže sečteno a podtrženo. Jsem PRO, aby v postižených územích byly individuálně na konkrétní zemědělské pozemky povoleny výjimky na povrchovou aplikaci STUTOX II.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama