Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2019 12:12:10

Zamyšlení

Zamyšlení

V České republice se pořád něco děje.

V České republice se pořád něco děje. Např. jsme se dozvěděli, že pražští radní posvětili vypovězení partnerské smlouvy s Pekingem. Nápad, který rozhodně nepřispěje ke zlepšení vztahů s Čínou. Mnoho světových měst se naopak snaží přiblížit se této velmoci a začít s ní obchodovat.

Český statistický úřad informoval, že přebytek zahraničního obchodu Česka v srpnu činil 8, 6 miliard korun. Např. z Německa přichází varovné zprávy. Ve 2. čtvrtletí byl zaznamenán první ekonomický pokles. Jsou i různé další nepochopitelné věci, které představitelé Prahy řeší. Praha je příliš přeplněna auty. Důvod? Levné parkování. Usmíváte se, pozor vedení Prahy usuzuje, že by bylo záhodné je zdražit. Některé věci, které se takto snaží pražští radní řešit způsobí problémy nám všem. Co nás ještě trápí? Např. stále problematické opravy komunikací v regionech. Lidé marně apelují na vedení radnic, aby došlo ke zlepšení současného stavu. Prostě nejsou peníze. Věřme, že KSČM se podaří prosadit některá další opatření, která podstatně zlepší současný stav.

Vláda by měla více investovat do oblasti zdravotnictví, dopravy, sociální oblasti, ale i školství. Jsme rádi, že v rámci rozpočtu byly akceptovány naše požadavky, jako je např. zvýšení důchodů, navýšení rodičovského příspěvku, zvýšení příspěvku na péči či sleva pro důchodce a studenty ve veřejné dopravě.

Občany však trápí i nedostatek zubních a praktických lékařů v menších městech. Řešení nebude jednoduché, ale je třeba hledat kroky, které stále se zhoršující situaci pomohou stabilizovat. Věřme také slibům ministra dopravy, že situace s opravou D1 se zlepší. Vzhledem k tomu, že právě tato spojnice nám působí dlouhodobé problémy je třeba řešit tuto situaci jako prioritní.

Lidé mají někdy svatou trpělivost ke všem problémům, které se zde za předchozí léta nakupily. Jedno je však jisté, ani trpělivost není nekonečná. Při všech problémech, které jsou se najdou i jedinci, kteří místo toho, aby se věnovali práci moralizují či lépe řečeno pomlouvají zemřelého Karla Gotta. Každý z nás by měl mít v sobě základní pravidla slušnosti. Pomluvy a útoky na člověka, který se již nemůže bránit jsou v této době zcela nevhodné. Karel Gott za dobu své působnosti v kultuře udělal pro naši republiku mnoho dobrého. Každý člověk má právo se mýlit. U něho však převažovala touha rozdávat lidem radost a pomáhat jim.

Řešme tedy skutečné problémy a nevytvářejme histerii kolem člověka, kterého milovali miliony lidí po celém světě.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama