Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2019 12:25:00

Problém ghett vyřeší jen zákon o sociálním bydlení

Problém ghett vyřeší jen zákon o sociálním bydlení

Nejen na jevišti, ale i v hledišti byli pirátští zástupci na čtvrteční veřejné debatě v Teplicích, které v cyklu Rozděleni svobodou pořádá Český rozhlas a to v rámci 30. výročí od pádu komunistického režimu.

 Debata byla věnována ožehavému problému bydlení a to zejména ve vztahu k sociálně vyloučeným lokalitám. V diskusi došlo na obchod s chudobou i romskou problematiku. Pirátskou stranu zastupovala poslankyně Olga Richterová, jako jedna z panelistek.

Vedle Olgy Richterové zastupovali politické strany ministryně práce a sociálních věcí Maláčová a poslanec Hrnčíř z SPD. Odborná veřejnost byla zastoupena předsedou Platformy pro sociální bydlení Štěpánem Ripkou a sociologem Danielem Prokopem.

V publiku vše pečlivě sledoval Karel Karika, ústecký aktivista a zastupitel, který minulý rok na vlastní kůži z pozice starosty řešil akutní nedostatek sociálního bydlení v kontextu rušených ubytoven v Ústí nad Labem. “Připomínky Olgy Richterové, Štěpána Ripky i sociologa Prokopa, byly skvělé a přínosné. Paní ministryně Maláčová, ač to myslí dobře, jen bránila koalici. Úplně zcestné příspěvky pana Hrnčíře z SPD, které se věnovaly pouze zneužíváním dávek, svědčily o naprostém nepochopení problému a cílů debaty,” komentuje základní pocity Karika.

Nepříjemným překvapením pak pro Karla Kariku byla absence debaty ohledně zákona o sociálním bydlení. “My všichni, kteří se v této problematice pohybujeme, víme, že zákon o sociálním bydlení je naprostý základ. Bohužel, v této debatě o tom nepadlo ani slovo. Právě tento zákon je zcela klíčový pro řešení ghett. Žádná další “nová a skvělá” opatření není potřeba vymýšlet,” uzavírá Karika.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama