Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2019 7:18:54

Pokud někdo poruší naše zákony, potom nemá u nás co pohledávat!

Pokud někdo poruší naše zákony, potom nemá u nás co pohledávat!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém říkáme, že odsuzujeme agresi Turecka na svrchovaném území Syrské arabské republiky a požadujeme vyloučení Turecka z NATO i navržení mimořádného bodu na jednání Poslanecké sněmovny, která by útok Turecka odsoudila. Vítáme drtivé vítězství polských vlastenců z Práva a spravedlnosti v polských volbách. Dále informujeme, že hnutí SPD nebude hlasovat pro schválení zpráv o hospodaření a činnosti zmanipulované České televize a předloží zákon na zrušení koncesionářských poplatků. Odmítáme odsouzení katalánských politiků k mnohaletým trestům vězení jen za to, že zorganizovali referendum o sebeurčení katalánského národa. Uznáváme právo národů na sebeurčení. Hnutí SPD odmítá záměr vlády stavět na okraji Prahy novou čtvrt vládních úřadů a odmítáme, aby uprchlíci, kteří poruší naše zákony, byli nadále chráněni naším státem, jak rozhodla Evropská unie.   

1. Hnutí SPD odmítá odsouzení katalánských politiků k mnohaletým trestům vězení jen za to, že zorganizovali referendum o sebeurčení katalánského národa.

Hnutí SPD odmítá odsouzení katalánských politiků k mnohaletým trestům vězení jen za to, že zorganizovali referendum o sebeurčení katalánského národa. SPD stojí na straně práva každého národa na sebeurčení, demokracii a svobodu ve vlastní zemi. Právo národa rozhodnout, zda chce, či nechce žít ve vlastním suverénním státě, je právo, které garantují mnohé dokumenty OSN, a je to i přirozené právo každého národa. Vedení Evropské unie v tomto případě stojí na straně Španělska a popírá demokracii a právo katalánského lidu rozhodovat o svém vlastním osudu ve vlastní zemi. V praxi tak Brusel ukazuje selektivní přístup k demokracii, která v podání Evropské unie neplatí pro všechny, ale jen pro vyvolené.

2. Odsuzujeme agresi Turecka na svrchovaném území Syrské arabské republiky.

Rozhodně odsuzujeme agresi Turecka na svrchovaném území Syrské arabské republiky. Agrese je namířena proti kurdské menšině obývající sever Sýrie. Kurdové jsou hlavními bojovníky proti Islámskému státu a proti islámskému extremismu. Tureckou invazi nelze omlouvat žádným argumentem. V případě bezpečnostních problémů měla turecká vláda nejdříve jednat s vládou Sýrie o společném řešení. Nestalo se tak, a proto je násilný vpád na území Sýrie jasným porušením mezinárodního práva. Hnutí SPD požaduje stažení všech cizích vojsk, které jsou na území Sýrie v rozporu s mezinárodním právem a bez souhlasu syrské vlády. Situaci v Sýrií musí řešit zákonná vláda a součástí řešení musí být i přiznání autonomních práv a samosprávy pro syrské Kurdy. 

3. Požadujeme vyloučení Turecka z NATO a zařazení mimořádného bodu k agresi Turecka na jednání schůze Poslanecké sněmovny.

Hnutí SPD v souvislosti s Tureckou agresí opakovaně upozorňuje na  naprostou bezpáteřnost politiky EU, NATO a z toho vyplývající dvojaká stanoviska české vlády. Dnes je na místě požadavek na okamžité ukončení veškerých přístupových jednání EU s Tureckem. Turecko si nezaslouží ani žádnou podporu ostatních členských zemí Severoatlantické aliance. NATO jako pakt, který byl založen na kolektivní obraně, by v žádném případě nemělo jakýmkoliv způsobem podporovat nezákonné napadení Sýrie Tureckem. Generální tajemník NATO Stoltenberg by neměl Turecko vyzývat k umírněnosti a zdrženlivosti, ale urychleně svolat mimořádný summit NATO a vyloučit Turecko z aliance za bezprecedentní akt agrese proti suverénnímu státu a porušování lidských práv projevující se terorem proti Kurdům. Ukazuje se falešná tvář této aliance. Turecká agrese je lumpárna a hnutí SPD bude žádat zařazení mimořádného bodu na jednání Sněmovny, kde by došlo k odsouzení této agrese. Vyzveme vládu k uvalení zbrojního embarga a dalších vhodných sankcí na Turecko. 

4. Vítáme drtivé vítězství polských vlastenců z Práva a spravedlnosti (PiS) v polských parlamentních volbách.

Vítáme drtivé vítězství polských vlastenců z Práva a spravedlnosti (PiS) v polských parlamentních volbách. Vlastenci tam zvítězili navzdory tomu, že jim Evropská unie házela klacky pod nohy a vměšovala se do vnitřních věcí suverénního Polska. Podporujeme silný Visegrád a spolupráci zemí střední Evropy, které se společně brání proti diktátu Bruselu, masové imigraci, islamizaci a proti neomarxistické nové totalitě. Jsme jediné relevantní politické uskupení v ČR, které stejně jako PiS hájí vlastenectví, křesťanské hodnoty, národní suverenitu a ochranu národního hospodářství proti globalismu.

5. Hnutí SPD nebude hlasovat pro schválení zpráv o hospodaření a činnosti zmanipulované České televize a předloží zákon na zrušení koncesionářských poplatků. 

Tento týden budou na programu jednání Poslanecké sněmovny projednávány a schvalovány výroční zprávy o činnosti a hospodaření České televize (ČT) za roky 2016 – 2018. Poslanci za SPD schválení těchto výročních zpráv svým hlasováním nepodpoří. Považujeme zpravodajství a hospodaření ČT dlouhodobě za nehospodárné, účelové, neobjektivní a manipulativní. Předseda hnutí SPD Tomio Okamura nebyl například již pět let pozván do diskusního pořadu Otázky Václava Moravce. Poslanci a členové SPD jsou také dlouhodobě dehonestováni v pořadech ČT jako 168 hodin, Reportéři ČT, Newsroom ČT24 atp. Vysílání ČT se v podstatě stalo politickým nástrojem tzv. demobloku a ČSSD. Hnutí SPD dlouhodobě kritizuje činnost a hospodaření ČT a Rady ČT, v jejíž pravomoci je mimo jiné jmenování a odvolávání generálního ředitele ČT.  Pokud se neschválí dvě výroční zprávy po sobě, potom musí být Rada ČT odvolána, což způsobí i změnu na postu generálního ředitele ČT. Hospodaření ČT nepodléhá ani zákonné kontrole Nejvyššího kontrolního úřadu. Odmítáme také požadavky na navyšování koncesionářských poplatků. Veřejnoprávní televize by měla být státní příspěvkovou organizací pod kontrolou Nejvyššího kontrolního úřadu a finanční prostředky na její činnost by měly být součástí kapitoly státního rozpočtu na každý rok. V této souvislosti hnutí SPD předloží návrh zákona na zrušení koncesionářských poplatků. Česká televize se musí změnit na organizaci pracující s transparentním rozpočtem a pod přísnou ekonomickou kontrolou. 

6. Pokud někdo poruší naše zákony, potom nemá u nás co pohledávat.

Dle rozhodnutí Soudního dvora EU musí Česká republika potvrdit institut strpění cizinců ze třetích zemí. Ministr vnitra Hamáček (ČSSD) v této souvislosti používá argumentaci, že návrh zákona zpřísňuje udělení azylu. Hnutí SPD je připraveno části zákona, který zpřísňuje podmínky pro udělení azylu, podpořit. Jednoznačně však odmítáme to, aby zločinec, který nemá právo na azyl či ho pozbyl, stále užíval ochrany našeho státu a ochrany některých jeho práv (v případě, že mu hrozí pronásledování). Problém je v té části zákona, která implementuje nepřijatelné rozhodnutí Soudního dvora EU, že imigranty zločince, kterým hrozí pronásledování, nelze vyhostit. To je pro SPD zcela nepřijatelné a v této souvislosti zastáváme názor, že stát má povinnosti zajištění bezpečnosti svých vlastních občanů a má povinnost je chránit. Pokud někdo poruší naše zákony, potom nemá u nás co pohledávat. Především takovéto rozhodnutí má být na národních státech a nikdo jiný nemá právo nám do toho mluvit. A Evropská unie již vůbec ne.

7. Hnutí SPD odmítá záměr vlády stavět na okraji Prahy novou vládní čtvrť.

Hnutí SPD odmítá záměr vlády stavět na okraji Prahy novou čtvrt vládních úřadů. Odborníci z řad urbanistů a architektů záměr kritizují, jelikož odporuje racionálním koncepčním záměrům.  Zkušenosti ze zahraničí jasně ukazují, že takové řešení vyvolá dopravní problémy, negativně ovlivní životní prostředí, vznikne výlučná zóna bez běžného občanského života a umělé vytlačení úřadů z centra Prahy znehodnotí státní i správní tradici města. Koncept vládní čtvrti je zastaralým a překonaným řešením. Hnutí SPD také dlouhodobě prosazuje zastavení růstu nákladů na státní správu a zrušení zbytečných úřadů nebo jejich sloučení včetně sloučení některých ministerstev a zrušení Senátu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama