ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2011 14:00:00

Čerpání evropských fondů nic neohrožuje

Čerpání evropských fondů nic neohrožuje

Už při prvním pohledu do pravidelné Měsíční monitorovací zprávy (MMZ) je jasné, že Česká republika o žádné prostředky z celkové alokace evropských fondů na konci roku 2011 nepřijde.

Díky intenzivní práci Ministerstva pro místní rozvoj ČR i řídících orgánů jednotlivých operačních programů se daří i problematické oblasti řešit a napravovat. I přes to se všechno se občas některý z politiků snaží vyválčit body za šíření poplašných zpráv, naposledy Jiří Paroubek.

 „Na základě našich dat v monitorovacím systému lze identifikovat operační programy, které již dosáhly limitu pro vyčerpání alokace v tomto roce a směřují k plnění limitů pro následující rok, případně další roky. Jedná se o programy Doprava, Lidské zdroje a zaměstnanost, Praha-Adaptabilita, přeshraniční spolupráce Česká republika-Polsko a šest regionálních OP, včetně zmiňovaného ROP Severozápad," říká Daniel Braun, 1. náměstek ministra pro místní rozvoj.
 
 Na základě právě probíhající certifikace je dále možné identifikovat operační programy, u kterých lze s ohledem na stav prostředků předložených na MF (Platební a certifikační orgán) v souhrnných žádostech předpokládat splnění pravidla bez využití předběžných plateb. Jedná se o programy Podnikání a inovace, Životní prostředí, Integrovaný OP, Technická pomoc, Praha-Konkurenceschopnost a ROP Jihozápad. Poslední skupinou operačních programů jsou programy, u kterých lze předpokládat využití předběžných plateb či jiných nástrojů (ročních alokací u velkých projektů), aby pravidlo n+3 na konci tohoto roku naplnily, jedná se o programy Vzdělávání pro konkurenceschopnost a Výzkum a vývoj pro inovace.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama