Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2019 16:13:00

Nezávislost České televize je dána koncesionářskými poplatky

Nezávislost České televize je dána koncesionářskými poplatky

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny 17. října 2019 na téma hospodaření České televize.

Děkuji. Jenom věcná reakce, pane předsedo prostřednictvím pana předsedajícího. Pokud vím, tak auditní zprávy nehovoří, že Česká televize není v pořádku. To znamená, podle auditních zpráv Česká televize je v pořádku. Ohledně rozpouštění těch rezerv jsem zde mluvil. Jedná se skutečně o to, že došlo k dohodě s Ministerstvem kultury, že tyto rezervy se sníží na 10 % k zajištění výkyvů příjmů a výdajů. To znamená, to snižování je po dohodě s Ministerstvem kultury, nejedná se o svévolné počínání České televize.

A další věc, no. Koncesionářské poplatky se nezvyšovaly od roku 2008. Když k tomu započteme inflaci, vývoj mezd a všechno další, tak je legitimní se ptát, zda hodnotná výše poplatků z roku 2008 svou výší odpovídá, anebo se hodnota těch 135 korun snížila. Jsem přesvědčen, že dneska v přepočtu na rok 2008 se bavíme o nějakých 110, 115, 112 korunách, nebo 114.

To znamená, jestliže chceme veřejnoprávní televizi - a v tom se neshodneme, vy chcete zrušit koncesionářské poplatky, já říkám, že nezávislost České televize, nebo veřejnoprávních medií, je dána právě těmito poplatky a zákonem a je vyžadována jejich nestrannost. To znamená ano, máme na to rozdílný pohled. A já říkám, že Česká televize, aby mohla být svobodná a nezávislá, potřebuje tyto poplatky v relevantní výši. Děkuji.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama