Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2019 0:01:00

Nevím, jaké společné zájmy dnes máme s Tureckem

Nevím, jaké společné zájmy dnes máme s Tureckem

Komentář na facebookovém profilu k vstupu Turecka do EU

 Mít spojence má smysl, pokud s nimi sdílíme podobné zájmy, hodnoty, principy.

Nevím, jaké společné zájmy dnes máme s Tureckem a jeho politikou posledních let prezidenta Erdogana, ale vstup Turecka do EU považuji dlouhodobě za nesmysl, po událostech posledních dnů si myslím, že by Turecko mělo opustit NATO.

Prezident Erdogan nepředstavil předem jasný plán, jak chce přispět ke stabilizaci regionu, neprojednal jej s partnery, jen řekl něco o bezpečnostní zóně a začal dělat kroky, které nemůžeme jako partneři podporovat!

Píší to nerad, protože mít v tomto regionu silného, předvídatelného partnera by bylo důležité pro celkovou globální stabilitu, ale to, co se děje nyní, narušuje stabilitu v rámci NATO!

Již v minulosti se potichu hovořilo o tom, že Turecko již v době bojů s bojovníky Islámského státu skytě podporovalo IS proti kurdským jednotkám. Stydím se za to, že na úrovni NATO i EU neumíme přijmout taková opatření, aby kroky Erdogana a násilí, které se nyní děje, bylo zastaveno.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama