RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2019 16:01:00

Autorevoluce za rohem

Autorevoluce za rohem

Komentář na facebookovém profilu k zavedení emisních limitů v EU

 V příštím roce začne platit unijní limit na průměrné flotilové emise C02 osobních aut ve výši 95g na km (po přepočtu dle váhy aut). Automobilka, co limit překročí, zaplatí pokutu 95 euro za za gram za každé auto.

Dohoda z roku 2013, dosažená ve spolupráci členských zemí Unie s automobilkami a experty, představuje asi nejlepší konkurenční souboj v hledání řešení pro snížení emisí.

Bohužel, mnohé automobilky zaspaly, a s tímto limitem se budou potýkat jen těžko. A to i v situaci, kdy máme dostupné technologie a příklady některých firem ukazují, že to jde.

Ve svém blogu na iDNES.cz se zamýšlím nad tím, čím to je, na co výrobci ještě třeba sázejí nebo na co naráží argument, že auta notně podraží, což je bod, který v diskusi "o roce příštím" často padá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama