PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2019 5:35:00

Obchvat Domašína zlepší kvalitu života v centru obce

Obchvat Domašína zlepší kvalitu života v centru obce

Rada Královéhradeckého kraje schválila výběr zhotovitele přeložky silnice II/321 mezi Častolovicemi a Solnicí na Rychnovsku. Silniční obchvat postaví společnost EUROVIA CS za 65 milionů korun bez DPH. Stavební práce potrvají déle než rok.

 “Ve výběrovém řízení na zhotovitele obchvatu Domašína jsme obdrželi celkem čtyři nabídky. Nejvýhodnější nabídku předložila společnost EUROVIA CS, která stavbu zhotoví za 64,6 milionu korun bez DPH,“ okomentoval veřejnou zakázku radní Václav Řehoř odpovědný za oblast investic. „Stavební práce začnou na podzim a potrvají zhruba 15 měsíců,“ doplnil radní Řehoř. Administraci projektu zajišťuje Centrum investic, rozvoje a inovací (CIRI), oddělení průmyslových zón.

Stavba spočívá ve vybudování přeložky komunikace II/321 na území obce Černíkovice na Rychnovsku. Jedná se o obchvat místní části Domašín. V souladu s územním plánem přeložka povede volnou plochou mezi Domašínem a Černíkovicemi za hranicí občanské a průmyslové zástavby.

Přeložka silnice II/321 se plynule napojí na současnou komunikaci před a za Domašínem. Navržená trasa vede nezastavěným územím v celkové délce 1984 metrů. Z hlediska dopravního řešení bude do Domašína přístup od II/321 pomocí okružní křižovatky. Součástí odvodnění silnice II/321 budou dvě retenční nádrže, které budou odvádět vodu do Třebešovského potoka.

„Obchvat Domašína zlepší kvalitu života v centru obce. Dojde ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu a podstatně se omezí možnost střetů automobilů s chodci. Je to důležitá stavba v rámci rozvoje solnicko-kvasinské průmyslové zóny, jejíž financování pokryje plně Státní fond dopravní infrastruktury,“ informoval hejtman Jiří Štěpán.

Stavba nové komunikace proběhne bez výrazného omezení silničního provozu. Omezení nastane pouze v době provádění napojení stávající komunikace.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama