Ing. Lukáš Wagenknecht

  • BPP
  • Praha 8
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.10.2019 19:26:00

Snažíme se vyšachovat Babiše v unii. A určitě se to povede

Snažíme se vyšachovat Babiše v unii. A určitě se to povede

Komentář na facebookovém profilu k Andreji Babišovi

Osobní zájmy pana premiéra na dotacích ohrožují platnost schválení finančního rámce EU pro příští období. Proto jsem požádal nezávislý soud, aby střet zájmů pana premiéra na Evropské radě vyřešil.

  • Evropská rada, nejvyšší a politicky nejsilnější orgán EU, nemá nastavena žádná pravidla proti střetu zájmů. Opakovaně jsem Evropskou radu vyzýval k jednání a vypořádání se se střetem zájmů premiéra Babiše, který zde zastupuje Českou republiku. Dosud nebyla přijatá žádná opatření.
  • Andrej Babiš na Evropské radě nadále vystupuje i v bodech týkajících se projednávání budoucího rozpočtu EU nebo plnění rozpočtu EU. Pokud by hlasoval o přijetí nebo o změně parametrů EU rozpočtu, došlo by k jeho schválení v rozporu s evropským právem a tím i k jeho možné neplatnosti.

Možných řešení Babišova střetu zájmů na Evropské radě je několik:

  • Na jednání Evropské rady bude premiéra zastupovat prezident Miloš Zeman
  • Zastavení veškerých dotací z unijního rozpočtu pro Babišem ovládaný holding Agrofert
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama