PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.11.2019 18:29:00

Policisté musí být v terénu vidět

Policisté musí být v terénu vidět

Hejtman přijal nového ředitele krajského policejního ředitelství.

Hejtman Jiří Štěpán dnes přijal nového ředitele Krajského ředitelství Policie ČR Královéhradeckého kraje Petra Petříka v doprovodu policejního prezidenta Jana Švejdara. Společně diskutovali nad nynějšími prioritami krajského ředitelství policie a řeč přišla i na bezpečnost v rámci průmyslové zóny Solnice-Kvasiny na Rychnovsku.

Ředitele Petříka dnes v kraji do funkce uvedl policejní prezident. „Věřím, že generál Petřík využije v nové funkci všechny zkušenosti a znalosti, které získal během svého působení na Policejním prezidiu. Jsem rád, že bude působit v kraji, který je jeho domovským a záleží mu na něm,“ sdělil dnes při uvedení nového krajského ředitele policejní prezident Jan Švejdar.

„Osobně považuji za prioritu personálně stabilizovat oslabené útvary a důsledně se věnovat oblasti dopravy s ohledem na skutečnost, že v královéhradeckém regionu rapidně stoupá počet úmrtí na silnicích,“ uvedl ředitel Petr Petřík.

Ke svým prioritám doplnil, že k zajištění personální dostatečnosti považuje za klíčové udržet zkušené policisty a zabránit jejich odchodům. Královéhradecký kraj je dle něho dopravně exponovanou lokalitou, která má rozsáhlou silniční síť. Z tohoto důvodu je v kraji častý záchyt odcizených vozidel, která se převážejí z Německa či Rakouska do Polské republiky a tedy i tomuto fenoménu hodlá věnovat svoji pozornost.

Během setkání došlo i na téma kriminality na Rychnovsku, kde se nachází průmyslová zóna Solnice-Kvasiny. „Velmi oceňuji spolupráci mezi Královéhradeckým krajem a Policií ČR. Považuji za zásadní, že policisté musí být v terénu vidět, a oceňuji, že i díky tomu se situace například na Rychnovsku výrazně uklidnila. Přesto je potřeba nadále hledat řešení, jak docílit většího pocitu bezpečí obyvatel – k tomu mohou pomoci kamerové systémy, společné česko-polské hlídky i zvýšení počtu hlídek cizinecké policie,“ řekl po jednání hejtman Jiří Štěpán.

Bezpečnostní situace na území Královéhradeckého kraje je podle Policie ČR dlouhodobě stabilizovaná a kraj zaujímá mezi ostatními regiony čtvrtou příčku v oblasti kriminality. „Náš kraj patří mezi nejbezpečnější kraje celé ČR a to i díky dobré práci policistů, které si cením,“ doplnil hejtman Štěpán.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama