JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2019 18:29:00

Odpustit můžeme, ale zapomenout ne

Odpustit můžeme, ale zapomenout ne

Kraj přispěje na akce k 30. výročí konce Železné opony.

Jihomoravský kraj podpořil dotací 222 000 korun vzpomínkovou akci sestávající z pietního aktu a odborné konference, která se uskuteční 22. listopadu 2019 v Mikulově. Dotaci podpořilo krajské zastupitelstvo na svém zasedání 4. listopadu 2019.

„Pietní akt bude věnován 53 občanům na jihu Moravy zabitým při pokusu o přechod státní hranice. Po jeho skončení bude na zámku v Mikulově následovat mezinárodní konference na téma „Železná opona v nás“. Během ní vystoupí významní hosté z České republiky i zahraničí a budou diskutovat o uplynulých třiceti letech od pádu Železné opony. Velmi rád jsem této konferenci udělil svoji záštitu. V tomto případě platí, že odpustit můžeme, ale zapomenout ne. Vždyť svoboda má svoji cenu, pro kterou tisíce lidí riskovaly život, aby ji získaly. Nikdy na to nezapomínejme,“ zdůraznil hejtman Bohumil Šimek.

“Občanské sdružení PAMĚŤ“ působí v oblasti dokumentace oblasti nesvobody, rozvíjení a podpory informovanosti veřejnosti, vzdělávání a osvěty, dokumentární a publicistické tvorby, a podporování zachování a rozvoje kulturního dědictví v českém, středoevropském a evropském regionu. Základní činností tohoto spolku je příprava a prezentace projektů mapujících příběhy druhé poloviny 20. století, které výrazně zasáhly do života naší společnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama