Mgr. Stanislav Huml

Zemřel 28. prosince 2021
  • SOCDEM
  • Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2011 22:54:18

Ač přesazen a degradován, nelituji

Ač přesazen a degradován, nelituji

V Poslanecké sněmovně se stěhovalo, odvolávalo z funkcí a rušily celé výbory. Bylo to zkrátka nadělování vánočních dárků, za které by se nemusel stydět ani Ježíšek.

Nejprve jsme zrušili Výbor pro obranu a bezpečnost, rozdělili jej na dva a tím přišel o funkci slušný a pracovitý sociální demokrat František Bublan. Místo něj nastoupí, podle zákulisních  dohod, Radek John. Po pádu z postu ministra vnitra stále bez funkce. Předsedu výboru pro obranu má podle stejných informací obsadit ODS. Bude to zřejmě poprvé, kdy opozice (ať to byl kdokoliv) nebude mít razantní vliv na kontrolu silových ministerstev.

ČSSD se dohodla s odpadlíky Paroubkem a Šlégrem na stěhování na jiné místo. Nepřipravený superguru Bárta improvizoval ve vyžádané přestávce a rozhodl se podruhé přestěhovat nás, odpadlíky od jeho sekty VV-ABL. Posunujeme se s velkým cirkusem o dvě místa vpravo. Musel jsem se smát.

"Věci veřejné v úterý při vytváření placené funkce pro Radka Johna a dnes, ve čtvrtek, pro změnu při změně zasedacího pořádku, prokázaly, že jsou pro ně zajímavé pouze funkce a místa ve sněmovně. Osobně si ale myslím a pevně doufám, že poslanci Bárta, Babák, Vysloužil budou nakonec sedět někde úplně jinde," sdělil v sms zprávě Škárka ParlamentnímListům.cz. Souhlasím a to že doslova.

Odpoledne pak zasedl Hospodářský výbor. Poslanec Skokan z VV-ABL navrhl doplnění programu - odvolání z funkce místopředsedy mě a volbu nového místopředsedy, sebe. Nezískal většinu hlasů a tak program doplněn nebyl. Koaličních poslanců bylo, jako již několikrát, na výboru málo. Pak přišel šéf poslanců ODS Stanjura. Poslancům ČSSD dal nůž na krk. Buď prohlasují doplnění programu o moje odvolání (schůze již běžela a návrat k hlasování o programu je za rámcem pravidel) a poté budou hlasovat i pro moje odvolání, nebo nepodpoří oni odvolání z funkce místopředsedy rozpočtového výboru Jiřího Paroubka.

Dopadlo to dobře. Nejsem již místopředsedou Hospodářského výboru, stal se jím sběratel funkcí Petr Skokan, který tak bude místopředsedou ne v jednom, ale ve dvou výborech.

Nelituji.  Ani svého odchodu od vládní koalice a už vůbec ne od sekty VV-ABL. Odešel jsem s vědomím, že to bude něco stát. Zachoval bych se stejně i dnes. Již nikdy více nečitelná sektářská uskupení fungující s absencí demokracie na principu vydírání, sledování a dalších praktik popsaných v tajném etickém kodexu dnešní parlamentní strany, na kterém se podílela i Karolína Peake. Bárta v něm rozděluje nepřátele na "zlé a hodné". Jsem zřejmě ten zlý. A pochopil jsem, že když jsem nezajistil peníze do stranické pokladny, nemám podle etického kodexu právo na odměny.

Rozdělení Výboru pro obranu a bezpečnost požadovaly VV po volbách proti vůli téměř všech. Cílem měla být úspora. Dnes vytvařejí stejní lidé další funkce pro předsedu, navzdory všem pravidlům hry fair play a za cenu vyžazení opoziční strany z možnosti účinně kontrolovat vnitro. Z dinosauřích mláďat se staly dospělé příšery s ještě horšími vlastnostmi. Jsem přesvědčen, že Johnovi superguru udělal medvědí službu. Opět ztratí na popularitě a což teprve až poprvé bude "řídit" nový výbor bez možnosti se nad každým slovem radit se superguruem nebo Morozem. Bude ještě veselo.

Ve Sněmovně již delší dobu přestávají platit procesní pravidla. nastupuje hrubost, ignorace a jsem zvědav, čím to skončí. Jako v případě odejmutí slova opozičním poslanců, popsaném zde. K demokracii má chování "velících" poslanců daleko.

Přátelé, hezké svátky Vánoční, Šťastný Nový rok a ještě jednou přijměte omluvu, že jsem vystavil svou mordu do firemního předvolebního časopisu ABL a pomohl svým dílem ke vzniku této pavlády, která vyměnila slušnost za hrubost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 3 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama