Mgr.Bc. Karel Světnička

Předseda Moravské a Slezské pirátské strany
  • MS Piráti
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2019 18:09:25

Co šlo do ČTK a nikde se neobjevilo

Co šlo do ČTK a nikde se neobjevilo

Tisková zpráva Moravské a Slezské pirátské strany k fyzickému napadení jejího předsedy na Výroční konferenci Česko - německého diskuzního fóra v Lipsku ze dne 03. 11. 2019

 

Moravská a Slezská pirátská strana zásadně odsuzuje zcela nevyprovokované a nesmyslné fyzické napadení a znemožnění informační činnosti veřejnosti jejího předsedy Mgr. Karla Světničky dne 02. 11. 2019 na výroční konferenci Česko-německého diskuzního fóra v Lipsku členkou pořadatelské nadace Forum 2000 Zuzanou Blahutovou, ačkoliv Mgr. Světnička byl jako známý bloger a publicista zabývající se m.j. tematikou antisemitismu v české společnosti a rozvoje demokracie pracovníky sekretariátu Česko německého fondu budoucnosti na akci pozván. 

Tato politováníhodná událost i vlastní utajování průběhu konference před širší veřejností a novináři 14 dní před výročím sametové revoluce podle Moravské a Slezské pirátské strany hrubě diskredituje jak činnost Česko německého fondu budoucnosti, Česko německého diskuzního fóra, v jehož radě působí i dlouholetí agenti StB i samotné nadace Forum 2000, jehož zaměstnanci se zcela tímto aktem zpronevěřili hodnotám, na kterých tuto nadaci budoval prezident Václav Havel - hodnotám demokracie, dodržování lidských práv, rozvoji občanské společnosti a kulturní a etnické toleranci. Bez patřičné omluvy a vyvození důsledků vůči své zaměstnankyni tyto hodnoty zůstavají od sobotního incidentu v Lipsku jen zcela prázdnou proklamací a lživým uváděním veřejnosti i sponzorů v omyl. Nadace Forum 2000 tak opětovně a veřejně prokázala, že není morálně absolutně způsobilá vyžadovat a hodnotit dodržování těchto universálních hodnot od jakýchkoliv režimů a subjektů po celém světě, když vůči vlastním občanům je sama svévolně porušuje.  Zvláště zarážející je pak skutečnost, že k incidentu, po kterém kterém byl napadený odvezen do nemocnice,  došlo v předvečer výročí vítězství demokracie v tehdejší Německé demokratické republice na německé půdě v Lipsku vůči členu Konfederace politických vězňů České republiky, a to za lhostejného nezájmu až nevraživosti řady přítomných osobností českého a německého politického a veřejného života, které rády mediálně vystupují v roli údajných disidentů a obránců demokracie a lidských práv. 

Moravská a slezská pirátská strana je nezávislou liberální pirátskou politickou stranou hlásící se k odkazu původních švédských pirátů Piratpartiet, mezi jejíž priority náleží svoboda sdílení informací, svoboda projevu  a právo na informace, s důrazem na svébytnost historických zemí Moravy a Slezska. 

tiskový odbor Moravské a Slezské pirátské strany

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama