Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2019 20:41:00

Jeseníky, region, který má své problémy

Jeseníky, region, který má své problémy

Komentář na facebookovém profilu k

Jeseníky, nádherné hory, kam rádi jezdíme za krásnou přírodou v každém ročním období. Ale také region, který má své problémy, který se vylidňuje, kde není jednoduché podnikat, region který stárne, kde jsou specifické problémy. Jako politik sem pravidelně jezdím a snažím se setkávat s lidmi z různých oblastí společenského života.

Dnes jsem měl možnost navštívit Rejvíz a vidět malé muzeum tkalcovství, které odkazuje na kdysi obrovský sektor tkalcovství, který kdysi zaměstnával tisíce lidí v tomto kraji a byl zdrojem obživ tisíců rodin. Dnes již toto malé muzeum na Rejvízu funguje díky několika nadšeným lidem prakticky bez jakékoliv veřejné podpory jen díky návštěvníkům.

Žádná společnost se neobejde bez solidarity a pomoci, i tady v Jeseníkách působí Charita Česká republika, která zde poskytuje své služby stovkám lidí, kteří potřebuji pomoci. V Javorníku jsem s paní ředitelkou mohl vidět probíhající rekonstrukci domova pro seniory, který v příštím roce opět nabídne své zrekonstruované prostory pro klienty.

Bez firem, živnostníků, kteří vytvářejí pracovní místa by se tento region a jeho rozvoj nemohl realizovat. Proto jsem byl rád, že jsem dnes mohl vidět na vlastní oči výrobu zemědělské techniky ve firmě WTC Písečná. Zajímavé bylo slyšet od pana majitele Ťulpíka o jeho budoucích plánech, ale i problémech.

Všem díky za jejich čas, který mi věnovali a mým kolegům z KDU-ČSL v Jeseníku.

Díky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama