JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.12.2011 18:25:00

Jižní Morava + Ruská federace = více než 50 miliard korun

Jižní Morava + Ruská federace = více než 50 miliard korun

Výsledkem návštěvy ruského prezidenta Dimitrije Medveděva v České republice jsou podepsané kontrakty pro jihomoravské firmy ve výší mnoha desítek miliard korun. Brněnské OHL ŽS postaví za 40 miliard korun 711 kilometrů železniční tratě v náročných po

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Jsem velice rád, že se nám v době nastupující hospodářské krize podařilo pro Jihomoravský kraj získat takto výrazné hospodářské impulzy. Desítky miliard korun z Ruska budou významným přínosem nejenom pro tři výše zmíněné společnosti, ale také pro celou řadu dalších společností a dodavatelů z regionu jižní Moravy a jejich zaměstnance. To může zásadním způsobem ovlivnit úspěch Jihomoravského kraje při vyrovnávání se s dopady hospodářské recese, která nyní nastupuje po celé Evropě, a já osobně to považuji za první z řady projektů, které se nám podaří v následujícím období na Jižní Moravu přivést.

Chci poděkovat všem zainteresovaným stranám, stejně tak prezidentovi České republiky Václavu Klausovi, ministerstvu průmyslu a obchodu a krajské Hospodářské komoře za spolupráci při získávání takto významných kontraktů a pogratulovat firmám k jejich získání. Jsem si velmi dobře vědom, že by se tak nestalo bez schopností a znalostí těchto firem, zároveň ale pěvně věřím tomu, že tomu napomohla i vysoká úroveň technologického a personálního zázemí Jihomoravského kraje, kterou zde v posledních letech intenzivně budujeme.

Špičková výzkumná a technologická střediska jako CEITEC, ICRC a mnohá další vytvářejí předpoklady pro zvládnutí těch nejnáročnější projektů a samozřejmě disponují či budou do budoucna disponovat i dostatečným personálním zázemím elitních vědců, odborníků a studentů z České republiky a celého světa. To dělá z Jihomoravského kraje jeden z nejzajímavějších regionů nejenom v rámci ČR, ale celé Evropy. To ostatně dokládá i zcela konkrétní zájem například Lichtenštejnského knížectví, které se intenzivně zajímá o možnou spolupráci na vědeckých a studentských projektech v oblasti Jihomoravského kraje, ale také zde právě z důvodu personálního a technického vybavení plánuje vybudovat moderní potravinářský závod. 

Jako kraj máme relativně omezené možnosti v tom, jak pomoci krajským a regionálním firmám překonat nástrahy hospodářské krize. Kromě úspěšného čerpání evropských fondů a odpovědné investiční politiky kraje jsou ekonomická diplomacie a vytváření zázemí pro investory hlavními nástroji, které nyní využíváme a do budoucna plánujeme tyto aktivity dále rozvíjet. Jsem však přesvědčen, že v Evropě je jen velmi omezený okruh regionů, které by dokázali Jihomoravskému kraji konkurovat v atraktivitě, znalostech a schopnostech a na to můžeme být již nyní právem hrdí.

Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama