MUDr. Martin Kuba

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2011 11:16:22

Kroky vlády musí jít ve shodě se zájmem firem

Kroky vlády musí jít ve shodě se zájmem firem

Z diskusního fóra věnovaného tematice exportu.

„Za zásadní považujeme efektivní podporu podnikání, chytrou inovační a proexportní politiku a celkové posilování pozice České republiky v ostré mezinárodní konkurenci,“ řekl ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba na diskusním fóru věnovanému tematice exportu. „Chci vyslat jasný signál, že návrh nové Exportní strategie České republiky do roku 2020 budeme diskutovat také s Hospodářskou komorou a průmyslovými svazy.“

Úterní diskuse týdeníku Euro pořádané pod titulem 'Západ vs. Východ – s kým budeme obchodovat' se vedle ministra Kuby zúčastnili také český velvyslanec v Rusku Petr Kolář, generální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek, člen NERV Miroslav Zámečník a zástupci finančních společností a podnikatelských subjektů.

Většina českého exportu směřuje do Evropské unie a dominantními komoditami jsou dopravní strojírenství a elektrotechnika. „Východiska ze současné situace jsou zřejmá,“ řekl ministr Kuba osmi desítkám účastníků diskuse a dodal: „Geograficky musíme snížit závislost na trzích Evropské unie a jít ke koncovým zákazníkům například v Asii a v Latinské Americe a podporou expanze firem mimo Evropu výrazně stlačit podíl exportu do Evropské unie. Musíme se dostat do více oborů a zvyšovat zapojení vědy, výzkumu a inovací.“ Významným přínosem pro diversifikaci bude rovněž razantní zvýšení počtu exportujících malých a středních podniků i za pomoci krajů.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama