Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2019 9:09:00

Mladí sportovci pojedou do Karlovarského kraje

Mladí sportovci pojedou do Karlovarského kraje

Výprava mladých sportovců – reprezentantů Královéhradeckého kraje – pojede na Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky, které se budou konat v Karlovarském kraji ve dnech 19. až 24. ledna 2020.

Letní a zimní olympiády jsou největší a nejvýznamnější multisportovní akcí svého druhu pořádané pro děti a mládež v České republice. V návrhu rozpočtu Královéhradeckého kraje na rok 2020 je na olympiády vyčleněno 2,5 milionu korun.

„Královéhradecký kraj vyšle na olympiádu 135člennou výpravu, ve které nás bude reprezentovat 101 sportovců a doplní je 31 trenérů a 3 vedoucí výpravy,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová s tím, že věří v dobrá umístění i získání cenných medailí. „V našem kraji totiž vyrůstají talentovaní sportovci, o kterých v příštích letech určitě uslyšíme. Ráda vidím, když mládež aktivně tráví volný čas sportem. Olympiády s nimi každý rok prožívám a fandím,“ dodává náměstkyně Berdychová. 

Sportovci jednotlivých krajů si budou moci poměřit síly v jedenácti sportech a v jedné doplňkové umělecké soutěži. Sportovní klání bude probíhat v následujících disciplínách: alpské lyžování, běžecké lyžování, biatlon, krasobruslení, lední hokej, lyžařský orientační běh, rychlobruslení, skicross, snowboarding, šachy, karate. Doplňkovou uměleckou disciplínou bude hra na elektronické klávesové nástroje.

Olympiáda dětí a mládeže je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň. Sportovcům navozuje atmosféru opravdových olympijských her a mladí účastníci zažijí kromě samotného sportování i zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, život v olympijské vesnici a složení olympijské přísahy.

Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2020 v Karlovarském kraji jsou 18. ročníkem Olympiád dětí a mládeže. Všech uplynulých ročníků se sportovci Královéhradeckého kraje aktivně účastnili. V návrhu rozpočtu Královéhradeckého kraje na rok 2020 je na olympiády vyčleněno 2,5 milionu korun.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama