Mgr. Richard Brabec

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2019 16:21:00

Zjistíš-li, že sedíš na mrtvém koni, tak sesedni

Zjistíš-li, že sedíš na mrtvém koni, tak sesedni

Projev na 39. schůzi zasedání Poslanecké sněmovny ČR 28. 11. 2019 k návrhu na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 114/1995 Sb., o vnitrozemské plavbě, ve znění pozdějších předpisů

Děkuji za slovo. Vážený pane předsedající, kolegyně, kolegové, jestli se nemýlím, tak indiánské přísloví nebo rčení říká: zjistíš-li, že sedíš na mrtvém koni, tak sesedni. (Smích v plénu.) To bych vzkázal pracovníkům, kteří stále tenhleten projekt podporují, protože on už je dávno mrtvý. Kdybychom hlasovali pro cokoliv jiného než nechat tu nádhernou Berounku v té podobě, jako dneska je, tak by nás Ota Pavel a mnozí jiní museli chodit strašit v noci. A já vůbec nevím, proč to někoho stále napadá, protože já myslím, že my z nás, kteří tu Berounku známe, a zjevně z vás takových lidí je tady spousta, tak prostě víme, že tenhleten projekt je už dávno mrtvý a možná žije někde v hlavě nějakých úředníků a nebo zpracovatelů projektových dokumentací. Ale my jsme tady od toho, abychom dělali opravdu věci správně a pro naše děti. Takže určitě tento návrh podpořím.

Děkuji. (Potlesk.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama