Ladislav Okleštěk

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2019 22:30:00

Křivdy vězňům nacistického režimu nedokážeme nikdy odčinit

Křivdy vězňům nacistického režimu nedokážeme nikdy odčinit

Vězni nacistického režimu dostanou od hejtmanství příspěvek na nákup léků a zdravotních pomůcek. Při společném setkání s členy olomoucké pobočky Českého svazu bojovníků za svobodu to uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

 „Je jasné, že křivdy, které se vězňům nacistického režimu staly, nedokážeme nikdy odčinit. To ale neznamená, že bychom se o to neměli snažit,“ uvedl Okleštěk.

Celkem pětadevadesát tisíc korun kraj rozdělí mezi lidi, na kterých se tvrdě podepsala léta strávená v nacistických lágrech. Prostředky mohou využít nejen na nákup zdravotních pomůcek a léků, ale například i k pořízení nákladných potravinových doplňků.

„V našem regionu žije spousta lidí, kteří za naši svobodu aktivně bojovali. Olomoucký kraj je s nimi v kontaktu a snaží se jim pravidelně pomáhat,“ dodal náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

Podobnou pomoc Olomoucký kraj letos poskytnul i vězňům komunistického režimu, sdruženým v Konfederaci politických vězňů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama