doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2022 9:36:00

Čekat, až bude ještě hůř, a teprve pak zakročit, je nepřijatelné

Čekat, až bude ještě hůř, a teprve pak zakročit, je nepřijatelné

Komentář na facebookovém profilu ke zdražování.

 O tom, že se lidé dostávají do finanční nouze, není pochyb, a čekat, až bude ještě hůř, a teprve pak zakročit, je nepřijatelné.

Jsme v naprosto mimořádné době, která tady historicky nebyla, ať už covidová, nebo doba válečná, a v té době ta vláda musí jednat trochu jinak než za normální situace. My jsme taky v době, kdy svítilo sluníčko, mezi lety 2014 a 2019 stáhli zadlužení ze 43 % na 29 %, ale teď je to něco jiného. A nemyslím, že 24 zemí Evropské unie jsou těmi, které nedokážou pochopit, co to jsou veřejné finance, a chovají se nezodpovědně. Pouze tři země postupují à la Česká republika: Lucembursko, které má ale úplně jinou hospodářskou strukturu, je to velmi bohatá, malá země, Dánsko, to má dost zacílenou sociální a dobře propracovanou podporu, a pak Česká republika, která nemá ani to, ani to.

Děkuji za rozhovor v Prostoru X. Čestmír Strakatý byl jako obvykle dobře připraven, nic mi nedaroval, ale byl objektivní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama