doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2019 11:38:00

Historicky poprvé se představí i začínající technologické firmy

Historicky poprvé se představí i začínající technologické firmy

Ministerstvo průmyslu a obchodu otevírá brány veřejnosti. Už v pondělí 28. října 2019 od 9:00 do 17:00 hodin, a to u příležitosti založení samostatného Československa.

 Hlavní budovu v ulici Na Františku 32 v Praze si bude možné prohlédnout včetně běžně nepřístupné prosklené kopule, reprezentativních salónků či pracovny ministra.

„Historicky poprvé se na akci představí také začínající technologické firmy, tedy start-upy DEEPTIME, Holistic Management, TECHNOFIBER, Prototypum či Virtual Lab. Díky nim se návštěvníci budou moct například ponořit do virtuální reality, seznámit se s unikátním zvukovým systémem a souvisejícím průmyslovým designem, který v sobě spojuje různé technické disciplíny, funkčnost a estetiku. To vše v souladu s Inovační strategií 2019 - 2030 a národní hospodářskou vizí Czech Republic: The Country For The Future,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček, který se Dne otevřených dveří zúčastní.

Budova MPO se skleněnou kopulí a více než 120 sochami a plastikami, které symbolizují podnikání a obchod včetně jednotlivých oborů či klíčových vlastností nezbytných pro úspěšný byznys, je jednou z dominant pražského nábřeží. S doprovodným programem tak nadcházející Den otevřených dveří v sobě spojuje významnou historii, tedy tradici, a technologií a inovacemi nabitou budoucnost.

Výstavba objektu od začátku koncipovaného jako sídla MPO a Patentního úřadu v Praze začala u příležitosti desátého výročí vzniku Československé republiky v roce 1928. Celkový rozpočet stavby byl 32,5 milionů korun, to znamená, že 1 m2 zastavěného prostoru stál 266 korun, což byla při tehdejších cenách částka velmi příznivá. Návrh hlavní budovy MPO pochází z dílny jednoho z nejvýznamnějších českých architektů své doby, profesora architektonického navrhování a dějin středověké a starokřesťanské architektury na Českém vysokém učení technickém v Praze Josefa Fanty. Ten stojí například i za tzv. Fantovou kavárnou na pražském Hlavním nádraží.

Pozvánku k návštěvě, tedy podrobnosti o sídle Ministerstva průmyslu a obchodu, najdete také ve spotu ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama