doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.07.2020 14:32:00

Není možné, aby celá generace čekala na stavbu jednoho úseku dálnice

Není možné, aby celá generace čekala na stavbu jednoho úseku dálnice

Kontrolní den dopravních staveb na Přerovsku má dnes za sebou ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy Karel Havlíček, kterého při jeho cestě doprovázeli zástupci Olomouckého kraje, města Přerova a Ředitelství silnic a dálnic.

Společně si prohlédli výstavbu téměř jeden a půl kilometru dlouhé estakády v Předmostí, dále pak most v Lýskách, jemuž tu pro jeho hlučnost říkají „rámusák“ a který aktuálně čeká výměna za ocelový most z Vítkovic, prošli si stavbu nového silničního nadjezdu u Dluhonic. V odpoledních hodinách čekala ministra a jeho kolegy ještě návštěva centrálního dispečerského pracoviště Správy železnice a návštěva Meopty. Tečkou za ministerskou návštěvou bylo setkání s občany Dluhonic, kteří budou dotčeni dostavbou posledního úseku D1 Přerov - Říkovice. Ministr se vyjádřil také k poslední aktuální zprávě této stavby – včera bylo zveřejněno, že bylo podáno pět žalob na vydání územního rozhodnutí. 

Podle ministra Havlíčka je ale nutné závěrečných deset kilometrů této klíčové tepny České republiky co nejrychleji dostavět a vypořádat se s organizacemi typu Děti Země, které – jak konstatoval – si berou jako své rukojmí města, jejich obyvatele a řidiče. „Není přece možné, aby celá generace čekala na jednu stavbu. My na ni máme peníze i kapacitu,“ ujistil ministr Havlíček. Reportáž uvidíte zítra na FB města Přerova a v Televizi Přerov.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama