doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2019 20:13:00

Průkaz energetické náročnosti by měl být ve všech budovách

Průkaz energetické náročnosti by měl být ve všech budovách

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny ČR dne 8. 11. k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií, ve znění pozdějších předpisů

Vážený pane předsedající, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci. S návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií, ve znění pozdějších předpisů jsem vás již seznámil v prvním a druhém čtení a při jeho projednávání v garančním výboru.

Konkrétně se jedná o nápravu nesprávné transpozice směrnice o energetické náročnosti budov. Fakticky se jedná o to, aby tzv. průkaz energetické náročnosti byl ve všech budovách, nejenom v tzv. budovách veřejné sféry, ve všech budovách, kam vstupují zákazníci, nebo větší množství lidí. A současně se jedná o adaptaci nařízení tzv. štítkování výrobků spojených se spotřebou energie. Tento návrh byl projednán v hospodářském výboru. Sněmovna určila jako garanční, který o předloženém návrhu jednal 30. října.

Výbor na této schůzi projednal všechny pozměňovací návrhy uplatněné ve druhém čtení a ve svém usnesení doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR jejich přijetí. Ministerstvo průmyslu a obchodu souhlasí se všemi stanovisky garančního výboru, neboť podle našeho názoru navržené úpravy zpřesňují znění návrhu zákona, přispívají tím k jeho zkvalitnění. S ohledem na výše uvedené podporuji doporučení garančního výboru ohledně hlasovací procedury a děkuji vám tímto za pozornost a žádám o podporu při hlasování o pozměňovacích návrzích podle navržené procedury. A následně pak i s návrhem zákona. Děkuji mockrát.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama