doc. JUDr. Pavel Svoboda, Ph.D., D.E.A.

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2015 7:24:00

Je srpen. Kam pojedou letos ruská vojska na dovolenou?

Je srpen. Kam pojedou letos ruská vojska na dovolenou?

Ruští vojáci jezdí pravidelně v srpnu na zahraniční dovolenou - srpen 1968 Československo, 2008 Gruzie, 2014 Krym

Jistě i letos budou vyjíždět za nevšedními zážitky do ciziny a navštíví některé z rekreačních letovisek líbezných sousedních zemí.

Už maršál Žukov přišel na to, že dlouhá léta povalování se v kasárnách mají na psychický stav branců devastující účinky a zavedl „zážitkovou turistiku“. První dovolená se nevydařila, byla brancům udělena v říjnu 1956 a počasí již v Budapešti tou dobou není zrovna nejpěknější.

Srpen se osvědčil mnohem lépe. V Praze se všem líbilo - i když se někteří z přiložených mapiček mylně domnívali, že jsou v Suezu. V Gruzii bylo v srpnu také pěkně, hodně vína a ovoce, též krajina pěkná a ubytování na úrovni. Zatím nejméně komfortní byl lázeňský pobyt na Krymu a na Donbase, kde je koncem léta jednak strašné vedro a za druhé je tam mizerné ubytování. Ukrajinci měli navíc tu drzost, že byli nepohostinní a někteří dokonce stříleli.

Na ten mizerný komfort to byla dovolená příšerně drahá a mnozí hoteliéři požadovali platit kromě ceny za pokoje ještě potraviny, platy a penze, s čímž se původně nepočítalo.

Letos je třeba vyrazit někam, kde není horko a kde nežijí lidé. Když se podíváme na mapu, mohl by být vhodný norský národní park Varangerhalvøya nedaleko od švédských a finských hranic. Je tam chladněji, břehy omývá Barentsovo moře a v něm si ruské ponorky rády hrají. Tedy pokud je právě nemusí tahat ze dna Norové i s mrtvými dovolenkáři.

Zdroj: pavelsvoboda.com

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama