doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2019 22:24:00

Hrad Šternberk čekají opravy za padesát milionů korun

Hrad Šternberk čekají opravy za padesát milionů korun

Za účasti ministra kultury Antonína Staňka, zástupců NPÚ, města Šternberka a dalších institucí byla na konci loňského roku (21. prosince 2018) slavnostně zahájena realizace dvou projektů, jejichž cílem je zvelebení Státního hradu Šternberk.

První projekt s názvem Šternberské hradní návrší „čas proměn hradního parku a podhradí“ řeší především zlepšení technického stavu památky, odstranění přístupových bariér a zajištění lepšího zázemí pro návštěvníky. Díky projektu bude mimo jiné vybudována samostatná expozice v objektu strážního domku, obnoven bude objekt historické ledovny a dojde také k obnovení vyhlídky a posezení v parku. Celková dotace projektu je 49 mil. korun a je realizován z Integrovaného regionálního operačního programu prostřednictvím ITI Olomoucké aglomerace. Druhý projekt je pak zaměřen na restaurování souboru třinácti historických kachlových kamen. Projekt byl úspěšný ve výzvě MAS Šternbersko – IROP – Obnova památek kulturního dědictví. Celková výše dotace na projekt činí 1,5 milionu korun.

„Připravovaný projekt obnovuje vybrané části areálu hradu Šternberk, které jsou z technického hlediska ve velmi špatném až havarijním stavu. Realizací obou projektů se výrazně zlepší technický stav této nádherné národní kulturní památky a zvýší se atraktivita města i olomouckého regionu,“ uvedl ministr kultury Antonín Staněk.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama