doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2018 21:32:00

Ministr Staněk se setkal s francouzským velvyslancem

Ministr Staněk se setkal s francouzským velvyslancem

Ministr kultury Antonín Staněk dnes přijal v Nostickém paláci velvyslance Francouzské republiky J. E. pana Rolanda Galharaguea.

Ministr Staněk a velvyslanec Galharague vyjádřili potěšení z dlouhotrvající spolupráce v oblasti kultury mezi oběma zeměmi. Společný zájem prohlubovat vztahy byl navíc deklarován podepsáním Akčního plánu strategického partnerství mezi Francií a Českem na léta 2019-2022.

Oba pánové prodiskutovali připravované významné projekty v oblasti kultury ve spolupráci českých a francouzských kulturních institucí a vyjádřili přání ještě zintenzivnit vztahy v oblasti kultury. „Jsem velmi rád, že francouzští partneři se podílejí na kulturních akcích, které doprovází letošní oslavy a výročí, zejména tedy sto let československé státnosti. Vysokou úroveň má probíhající výstava Naše Francie v Památníku národního písemnictví, příspěvkové organizace MK. Velmi oceňuji také spolupráci českých, francouzských a dalších partnerů na významné výstavě František Kupka, která se již představila v Paříži a nyní ji můžeme vidět v Praze ve Valdštejnské jízdárně. Těší mne, že tak výrazná osobnost výtvarného umění má v Praze retrospektivní výstavu,“ uvedl ministr Staněk při setkání.

V roce 2020 si budeme připomínat 100 let od založení Francouzského institutu v Praze. Organizace je tradičním partnerem mnoha kulturních aktivit v České republice. Ministr kultury vyjádřil přesvědčení, že české kulturní instituce budou stejně dobrým partnerem v doprovodných kulturních akcích Francouzskému institutu. Obě strany mají velký zájem rozvíjet vzájemnou znalost české a francouzské literatury i užší spolupráci mezi paměťovými institucemi obou zemí.

J. E. pana Rolanda Galharaguea na dnešní jednání doprovodil ředitel Francouzského institutu a rada pro kulturu a spolupráci pan Luc Lévy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama