ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2011 10:17:02

Chystá se nový výběr dopravců pro IDS

Chystá se nový výběr dopravců pro IDS

Zhruba třetinu všech výkonů autobusové dopravy v Integrovaném dopravním systému Jihomoravského kraje by měl od letošního prosince zajišťovat nový dopravce. Rada kraje 3. 2. 2011 schválila zahájení zadávacího řízení na nadlimitní veřejnou zakázku

Jejím cílem je zadání dopravních služeb pro Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje na dalších deset let v předpokládané hodnotě cca 5,53 miliardy korun bez daně z přidané hodnoty.
Informoval o tom náměstek hejtmana Václav Horák, který připomněl, že letos v prosinci končí smlouvy uzavřené s dopravci na Brněnsku, Tišnovsku a Ivančicku, uzavřené v samých začátcích Integrovaného dopravního systému. Výběrové řízení na nového autobusového dopravce má podle Horáka umožnit uzavření smlouvy na příštích deset let. „V současné době v kraji autobusoví dopravci jezdí za vůbec nejnižší cenu v republice – 28,50 Kč za kilometr. Je třeba počítat i s tím, že, pokud bude nový dopravce využívat kvalitnější a nový vozový park, cena za tuto službu se zvýší. Na druhé straně si slibujeme kvalitnější cestování občanů a vyšší využití veřejné dopravy na úkor osobních automobilů,“ řekl Horák.
Pokud budou nabídky podány ve lhůtě následujících dvou měsíců, je podle něj předpoklad, že jednotlivé nabídky budou vyhodnoceny v květnu a v závěru roku by mohly být nové smlouvy uzavřeny.
Jihomoravský kraj je garantem Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje (IDS JMK). Území obsluhované pomocí IDS JMK se od roku 2004 postupně po etapách rozšiřovalo na celý kraj až do loňského léta, kdy bylo do služeb IDS zahrnuto i Znojemsko jako poslední okres.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama