ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2015 15:50:13

Hejtman odhalil obnovený památník padlých sovětských vojáků v Nymburce

Hejtman odhalil obnovený památník padlých sovětských vojáků v Nymburce

Památku vojáků Rudé armády, kteří zahynuli při osvobozovacích bojích před 70 lety, uctil v pátek 17. dubna 2015 na hřbitově v Nymburce hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Stalo se tak při vzpomínkové akci u památníku padlých sovětských vojáků, který dalo zrekonstruovat město Nymburk.

„Děkuji městu Nymburk, že nechalo opravit  památník padlých vojáků Rudé armády. Stalo se tak v době, kdy si připomínáme 70. výročí konce druhé světové války, nejstrašnějšího válečného konfliktu v dějinách lidstva. Obnovením pomníku dali Nymburští jasně najevo, že nezapomněli na své hrdiny a že si nesmírně váží jejich obětí. Předáváme dnes společně budoucím generacím nejen obnovený památník, ale symbolicky také vkládáme do rukou našich potomků zodpovědnost za udržování památky obětí druhé světové války z řad prostých sovětských vojáků. Byl to právě obyčejný voják Rudé armády, který nesl na bedrech největší břemeno války na evropském kontinentu a který měl hlavní zásluhu na porážce nacismu a hitlerovského Německa,“ řekl na slavnosti středočeský hejtman Miloš Petera. 

Město přispělo k zachování původní podoby pomníku padlých sovětských vojáků na nymburském hřbitově z umělého kamene, který nechalo citlivě restaurovat. Na rekonstrukci se finančně podílelo i Rusko. „Velvyslanectví Ruské federace v České republice na opravu památníku přispělo částkou 270 tisíc korun. Město Nymburk nakoupilo zeleň a zaplatilo terénní úpravy a část nového chodníku k památníku. Celkem město na obnovu pietního místa přispělo částkou 150 tisíc korun,“ informoval starosta Nymburka Tomáš Mach.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama