ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2016 14:39:00

Středočeský kraj chce postavit cyklostezku mezi Nymburkem a Čelákovicemi

Středočeský kraj chce postavit cyklostezku mezi Nymburkem a Čelákovicemi

Síť cyklostezek na území středních Čech se rozroste o trasu Nymburk – Lysá nad Labem – Čelákovice. Nabídka sportovních a turistických aktivit se zároveň rozšíří i díky nové lávce přes Labe pro pěší a cyklisty mezi Kostomlaty nad Labem a Hradištkem.

Projekty podpořila Rada Středočeského kraje v pondělí 13. června s tím, že by na jejich financování měly přispět evropské peníze prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu i dotace Státního fondu dopravní infrastruktury.

„Díky této nové cyklostezce dojde ke scelení hlavní nadnárodní a národní trasy Labská stezka v úseku Kostelec nad Labem – Kolín o délce 70 kilometrů. Posuneme se tak významně ke splnění cílů definovaných v Programu rozvoje územního obvodu Středočeského kraje a Generelu cyklistických tras a cyklostezek na území Středočeského kraje,“ uvedl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD).

Podle předběžného záměru projektu bude cyklostezka dlouhá 19,5 km, celkové náklady na její přípravu a realizaci jsou odhadovány na 127 milionů korun. „Cyklostezka se propojí se systémem cyklostezek v úseku Nymburk–Poděbrady,“ dodal náměstek pro oblast regionálního rozvoje Karel Horčička (ČSSD).

Lávka pro pěší a cyklisty přes Labe mezi Kostomlaty nad Labem a Hradištkem má být dlouhá 364 až 370 metrů. Celkové náklady na její přípravu a realizaci jsou odhadovány na 45,1 milionu korun.  „Přemostění usnadní život obyvatelům Kostomlat nad Labem a Hradištka a spojení Labské stezky s rekreační oblastí Kerska rozšíří nabídku turistických aktivit ve středním Polabí,“ shrnul náměstek Horčička.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama