Mgr. Marek Novák, MBA

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2022 17:10:26

Stojím za Ukrajinou, nescházejme se však ve sněmovně zbůhdarma

Stojím za Ukrajinou, nescházejme se však ve sněmovně zbůhdarma

Situace je vážná. Naplňují se nejčernější scénáře. Rusko se vší arogancí a nesmlouvavostí využívá naší slabosti v hledání dohody a kompromisu a bez skrupulí si bere to, o čem my teprve plánujeme jednat.

Musíme si uvědomit, že současný svět je nastaven tak, že žádné sankce, zmrazování účtů a další v uvozovkách razantní opatření nemají na agresora žádný vliv. S úsměvem se otočí zády a bude dál obchodovat, jen ne s námi. Proto jakékoliv plány na takové sankce, které nezasáhnou ruského medvěda do srdce nemají smysl. Nemá také smysl veřejně a halasně obřadně vyvěšovat prapory a připínat si barvy Ukrajiny a přitom jí skutečně fyzicky nepomoci.
Chci poděkovat za tuto svolanou schůzi. Jak dnes vyzval vrchní velitel ozbrojených sil, prezident Miloš Zeman, šílence je potřeba izolovat. Proto očekávám i od nás jasné a hlavně konkrétní stanovisko. Chtěl bych slyšet stanovisko BIS o situaci u nás, chtěl bych slyšet stanovisko ministryně obrany o připravenosti naší armády, chtěl bych slyšet informaci ministra vnitra o připravenosti bezpečnostních složek.

A teď konkrétní kroky, kterými se zabývejme a řešme:

1. Vyhostíme ruského velvyslance a zavřeme ruskou ambasádu?

2. Vyhostíme občany Ruské federace, kteří jsou jemně řečeno, problematičtí?

3. Zmrazíme veškeré bankovní operace a účty osob a bank se vztahem k Ruské federaci? ( SBER BANK)

3. Už jsme odeslali na Ukrajinu slíbenou munici?

4. Jaké je stanovisko NATO, pokud jde o přítomnost armády na hranicích Aliance? Jaké vojáky a techniku můžeme hned poskytnout?

Barvy Ukrajiny si připněme podle svého svědomí, ale pomoc a reakci mějme konkrétní a hlavně okamžitou!

Vážená paní předsedkyně, vážená vládo, kolegyně poslankyně, kolegové poslanci!

Doufám, že dnešní schůze Sněmovny tato okamžitá řešení najde. Pokud by vrcholem dneška byl vzkaz, že na Ukrajinu myslíme a vyvěsíme vlajku, bude to veliké zklamání a důkaz naší neschopnosti.

Jednejme, ale hlavně čiňme!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama