Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.05.2016 11:11:38 - sebr

Lékařské vydírání.

Pane senátore, už léta dochází k finančnímu vydírání lékařů a jejich hrozbami odchodu do zahraničí, když nedostanou přidáno. Kdy tomu bude konec? Je přece známá věc, že když se vyděrači ustoupí jednou, tak se ozve znovu. Jak se díváte na návrh, aby mladí lékaři, zkušenosti nemaje a z profesního hlediska elévové, při odchodu do ciziny zaplatili svoje studium! Vždyť studovali za peníze daňových poplatníků a nechtějí společnosti nic vracet? Navrhměte to Babišovi a Němečkovi a PS jako řešení. Je to rychlé a průhledné řešení a navíc etické. Jsem zvědav na reakce.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.06.2016 16:10:41 - Jaroslav Doubrava
 Dobrý den. Přestože se to celá řada lidí bojí přiznat z obavy aby se jim lékaři nemstili, já to, stejně, jako Vy považuji za něco, co se slušností nemá nic společného. Ano, ti, kteří po studiích odchází do zahraničí by měli studia zaplatit do poslední koruny včetně úroků. Netvrdím, že lékaři jsou přepláceni, Tvrdí li ale lékař, že s padesáti tisíci měsíčně nemůže vyjít, jak potom mají vyjít lidé s patnácti tisíci i méně! Přitom ti s patnácti tisíci na lékaře musí vydělat! Bez jejich práce by ani těmi lékaři nebyli. Ti vyjít musí. Co kdyby se i oni postavili stejně, jako lékaři a řekli, že za takové peníze dělat nebudou, resp. že odejdou do ciziny. Víte, před převratem jsme si uvědomovali, že jsme závislí jeden na druhém. Sebelepší chirurg by ani nevěděl, že skvělým chirurgem je, kdyby mu někdo nevyrobil nástroje, jiný elektřinu, další neudržoval čistotu atd. atd. Proto také bylo i odměňování za práci rovnoměrnější. Nemyslím si, že to byla chyba. Ministrům o Vašem návrhu řeknu. Jestli s tím něco budou chtít udělat ale zaručit nemohu. Moc děkuji za položení Vašeho názoru a přeji příjemné dny. Jar. Doubrava