Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.06.2016 8:39:06 - Damph

Prima, ČT

Dobrý den pane Zlatuška, omlouvám se že jsem se nepodepsal. A ted zpátky k věci. Myslím že nás tady taháte za nos. Otázka nezněla jestli je lepší zastávat se migrace nebo raději být proti ní. Řešíme že by mělo být spravedlivé u propagandy Primy postupovat stejně jako u propagandy ČT. Vrchní velitel sil NATO v Evropě generál Philip Breedlove řekl že teroristé, zločinci a zahraniční žoldnéři jsou každodenně součástí přílivu migrantů do Evropy. To znamená že Prima říká pravdu o tom že migrační vlna je hrozba. To je prostě fakt, žádná lež. Takže jste se nám tady snažil vylíčit že Prima má být trestána za nevyvážené a neobjektivní zpravodajství. Já bych to bral, ale jestliže Vám tato nevyváženost nevadí u ČT (a ta trestána nebyla) je něco špatně. Kde je tedy spravedlnost?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.06.2016 12:40:11 - Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.
Pane Černochu,
generál Breedlove podle AP řekl, že "Rusko a Asad používají migraci jako zbraň na zničení evropských podpůrných struktur a k rozbití evropského rozhodování. Uvedl užívání kontejnerových bomb, což jsou neřízené zbraně, které nemají vojenský význam, ale působí proti syrském civilům. Jediným důvodem jejich užití je terorizování Syřanů a jejich vyhánění "na cestu", aby dělali problémy jiným zemím."
Je to jeden z pohledů, který se sám o sobě netýká toho, že by se uprchlíkům nemělo pomoci.
Prima, a to je ze záznamu patrné, si předem vytvořila stereotyp, do kterého muselo zpravodajství zapadnout. Bez ohledu na to, co vysílání nebo nevysílali o generálu Breedlovovi, je takový přístup ke zpravodajství nepřijatelný.
Ve zbytku bych jen doporučoval se tolik nevěnoval hrozbám: hrozbou je i počasí, stejně tak na nehody způsobené špatnými řidiči, umírá v Evropě, u nás i celosvětově mnohem víc lidí než v důsledku teroristů. Hnutí náboženských militantů mají navíc velmi časově omezené trvání: již dnes to vypadá, že ISIS nevydrží déle než cca 10-15 let, což je doba srovnatelná s třeba s husity u nás, kde byly okamžité škody také veliké, ale společnost se dokázala vzpamatovat a přenést se přes ně.
--Jiří Zlatuška