Ing. Jaromír Strnad

  • SOCDEM
  • Čáslav
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.06.2016 16:03:26 - májka

školství

Co si myslíte o novele školského zákona? A myslíte si, že se podaří zvýšit platy učitelů? Jinak nám bude dostatek školek a škol k ničemu

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.06.2016 17:15:10 - Ing. Jaromír Strnad
Novela školského zákona byla nezbytná, aby zejména pomohla školám zvládat náročnou situaci se vzděláváním dětí s rozličnými vzdělávacími potřebami. Tyto děti ve školách prostě budou a to nezávisle na vůli politiků nebo počtu novel zákona. Proto je nezbytné, aby ministerstvo školství a následně kraje měly možnost na tuto situaci reagovat a snažit se školám pro tuto situaci zajistit vhodné podmínky.
Pevně doufám, že platy učitelů se podaří zvýšit. Jedná se velmi podhodnocenou a nedoceněnou profesi, která má zcela zásadní význam pro fungování společnosti – vzdělává nové generace našich dětí, spoluvytváří tak naší budoucnost a vytváří předpoklady, aby právě naše děti dokázaly čelit všem výzvám moderní civilizace.