Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.06.2016 9:17:08 - hanka45

Pane Babiši,

jaký máte názor na TTIP?
děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.07.2016 16:28:03 - Andrej Babiš

Dobrý den, mám za to, že TTIP je dobrá věc. EU a USA společně vytvářejí téměř polovinu světového HDP a skoro třetinu objemu celkového světového obchodu. Přestože jsme si vzájemně největšími obchodními partnery, potenciál naší obchodní spolupráce není zdaleka vyčerpán. TTIP je dohoda mimořádného významu, která usnadní přístup malých a středních firem z České republiky na americký trh, kde v současnosti naráží na překážky nejen celní, ale i regulatorní a byrokratické, jako jsou cla, rozdílné technické standardy, certifikace či normy. V současné době je též  nedostatečně liberalizovaná oblast služeb, a evropské firmy mají omezený přístup k veřejným zakázkám v USA. Netarifní překážky jsou komplikací například pro automobilový průmysl, který je pilířem naší ekonomiky.

TTIP tedy maximálně podporuji. Ve vyjednáváních je pro nás prioritou odstraňování netarifních bariér, nahrazení zastaralé bilaterální investiční dohody s USA a zajištění klíčových zeměpisných označení pro české výrobky na americkém trhu, jako je například „České pivo“.

Andrej Babiš