ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.06.2016 17:02:09 - žula

Důsledky vystoupení z EU

Ministr financí v VB upozorňuje na nutnost zvednout daně v souvislosti s vystoupením z EU. Co by se asi stalo u nás? Nejsme na financích z Bruselu závislí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.07.2016 12:58:17 - Ivo Valenta

Dobrý den,

nemyslím si, že je něco takového nutné, jedná se přehnanou hysterii. Británie i po vystoupení zůstane součástí jednotného trhu, podobně jako je dnes součástí jednotného trhu Norsko a Island. Naopak může odchodem z EU ušetřit, protože v současnosti je velkým čistým plátcem do unijního rozpočtu. Samozřejmě tento krok může Velké Británii částečně zkomplikovat některé obchodní aktivity, třeba obchody s cennými papíry, ale zbytečně bych nedělal z „komára velblouda“, spíš jde o to, že pro Brity přestala platit evropská legislativa, takže se nyní nemusí se držet přehnané evropské byrokracie, regulací a restrikcí. A to je to největší pozitivum, které brexit přinese. Oslabení to bude spíše pro EU, která by se měla z této situace poučit. 

S pozdravem

Ivo Valenta