Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.06.2016 17:02:29 - žula

Důsledky vystoupení z EU

Ministr financí v VB upozorňuje na nutnost zvednout daně v souvislosti s vystoupením z EU. Co by se asi stalo u nás? Nejsme na financích z Bruselu závislí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.07.2016 14:15:17 - Tomio Okamura
Dobrý den,děkuji Za Váš dotaz - ano, jsme a je to nezdravé - každý stát má utrácet jen to, co je schopen si vydělat. V tuto chvíli horečně zvyšujeme daně, abychom měli na spolufinancování nesmyslných projektů z Unie, abychom takzvaně nepřišli o dotace. Myslím, že kdybychom neměli ani jeden metr cyklostezky, která stojí víc než dálnice, tak naše země nebude o nic chudší. Navíc nejde přece o peníze, a pokud ano, tak bychom si měli říct - ano, za peníze naši zem prodáme Bruselu. Jenže v důsledku stejně nevyděláme - dostali jsme skutečně několik set miliard dotací z EU, ve prospěch EU jsme přišli o část suverenity a díky normám EU jsme přišli o stovky firem a o velkou část trhu, který na náš úkor získali producenti ze starých zemí Unie. Z nezadlužené a stoprocentně soběstačné země se stal dovozce odpadních potravin ze Západu a zadlužená země. Rozdíl mezi životní úrovní mezi námi a Německem se po vstupu ještě zvýšil. A víte jak? Když se zvyšují platy v koncernu Volkswagen, tak se v Německu zvednou třeba o pětinu víc než v České Škodovce a zisková Škodovka tak dotuje platy Němců. Tomu se říká ekonomický kolonialismus. Takže jen ekonomický analfabet může tvrdit, že EU se nám vyplácí. Nikoli - za dotace si podmaňuje naši ekonomiku a peníze si v daleko větší míře Západ bere zpět. Přeji, ať se Vám daří.Tomio Okamura