Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.06.2016 9:16:16 - pistolnice

referendum

Dobrý den, jak obcane muzou donutit vládu , parlament , aby se mohlo hlasovat v referendu za třeba - zavazna otázka pro občany - vystoupení z EU ? Už poněkolikáté byla žádost o debatě o referendu smetena ze stolu ! Proc je občanům a voličům odmitano referendum !! Děkuji za odpověď Hanka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.06.2016 17:47:33 - Ing. Radovan Vích
 Dobrý den a děkuji za dotaz. Není to v současné době úplně jednoduché. Sněmovní petiční výbor je složený z členů parlamentních stran, tedy KSČM, ČSSD, ANO a TOP09. Tento výbor uvedený návrh projedná a doporučí anebo zamítne. Je potřeba připomenout, že SPD předložilo pod Petici za vypsání Referenda o vystoupení z EU více než 20 tisíc fyzických podpisů a více než 100 tisíc elektronických podpisů. Přesto při projednávání této Petice 12.1.2016 na úrovni PS PČR byl tento návrh zamítnut. Vláda ČR schválila návrh ústavního zákona o celostátním referendu, které by se vyhlašovalo, pokud o něj v petici požádá alespoň čtvrt milionu lidí. Jediná současná možnost jak uspět je přijít k volbám a vyjádřit svým hlasem důvěru v politickou stranu, která má tuto věc ve svém programu.